Vi hade överbliven kokt quinoa hemma så jag passade på att göra en variant av biffar av det. Jag blandade ihop olika ingredienser på högt och det blev bra. Känns smeten för våt, då tillsätter man ströbröd eller havregryn passar också. Känns smeten för torr kan man ta mera ägg eller tillsätta en skvätt grädde/mjölk/vatten. Jag serverade biffarna med sobanudlar och tomatsås. 

Vi har nu varit tre dagar i Amsterdam och för var dag har det blivit kallare. Vi var tvungna att köpa varmare rockar, vilket inte var en alltför lätt uppgift. Alla affärer säljer redan bara vår/sommarkläder, och jag vet inte i hur många affärer vi var i innan vi hittade. Men nu är vi nöjda och känner oss varmare. Vi har även hittat en lägenhet och vi borde kunna flytta in på fredag. Åh, vad jag saknar att laga mat och att baka, men snart så är jag tillbaka i köket. 

We had leftover cooked quinoa at home so I took the opportunity to do a version of patties from it. I mixed up different ingredients and the patties turned out good. If the batter feels too wet, then add some bread crumbs or oatmeal. If the batter feels too dry, you can take add egg or add a dash of cream / milk / water. I served the patties with soba noodles and tomato sauce.

We have now been three days in Amsterdam and every day, it has become colder. We had to buy warmer coats, which was not too easy. All shops are already selling just spring / summer clothes, and I do not know how many stores we went to before we found. But now we are happy and feel warmer. We also found an apartment, and we should be able to move in on Friday. Oh, how I miss cooking and baking, but soon I will be back in the kitchen.


Fyllda Quinoa-Soltorkad tomat-Fetabiffar

quinoa, kokt
morot, riven
lök, riven
fetaost
soltorkad tomat
basilika, färsk eller torkad
salt
peppar
ägg
ströbröd
soltorkad tomat färskost till fyllning

Blanda alla ingedienser förutom ägg. Smaka av. Tillsätt sedan ägg och forma smeten till biffar eller bollar. Fyll varje biff med färskost och förslut med mera smet. Stek i olja på båda sidor tills gyllenebruna.


Stuffed Quinoa-Sundried Tomato-Feta Patties

quinoa, cooked
carrot, grated
onion, grated
feta
sundried tomato
basil, fresh or dried
salt
pepper
eggs
breadcrumbs
sundried tomato cream cheese for filling, optional

Mix all the ingredients except the eggs. Season to taste. Then add the egg and shape into patties or balls. Fill each patty with cream cheese and seal with more batter. Fry in oil on both sides until golden brown.