Tuesday, March 19, 2013

Soy-Lentil-Vegetable Bolognese

En proteinrik och färggrann sås både mättar och får dig på gott humör. 

A protein rich and colorful sauce is both saturating and gets you in a good mood.


Soija-Linser-Grönsaks Bolognese

2 msk olivolja
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, krossad
1 morot, grovt riven
1 liten zucchini, riven
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
0,5 msk senap
2-3 dl sojakross (blötlagd)
2 dl gröna linser, kokta
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk oregano
0,5 tsk basilika
salt
svartpeppar
vatten

Stek lök, vitlök, morot och zucchini i en kastrull med lite olja. Häll på tomatkross, tomatpuré och låt småkoka 15 minuter. Tillsätt soijakross, linser, senap och kryddor. Koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt vatten vid behov. Servera med pasta eller "riven morot- och zucchinipasta".


Soy-Lentil-Vegetable Bolognese

2 tbsp olive oil
1 onion, finely chopped
1 garlic clove, crushed
1 carrot, grated
1 small zucchini, grated
2 can of chopped tomatoes
1 tbsp tomato pesto
1 tbsp tomato puree
0,5 tbsp mustad
2 dl soya mince (soaked and drained thoroughly)
2 dl green lentils, cooked
1 tsp paprika
0,5 tsp oregano
0,5 tsp basil
salt
black pepper

Fry onion, garlic, carrots, and zucchini in a saucepan with a little oil. Add the crushed tomatoes, tomato paste and simmer for 15 minutes. Add textured soy protein, lentils, mustard and spices. Boil for another 5 minutes. Add water if needed. Serve with pasta or "carrot- and zucchini pasta".

10 comments:

  1. Tästä varmasti pitäisin. Hyvät ainekset.:)

    ReplyDelete
  2. Vilken härlig rätt! Gillar alltid ny inspiration på vegetarisk mat!

    ReplyDelete
  3. Härligt att göra Bolognese på det här viset! Så fint ni har det i Amsterdam, jag såg bilderna nedan :)

    ReplyDelete
  4. Mmm vad gott, ser ut att vara en fin lägenhet ni fått tag på:)
    Ha det fint
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Victoria och kram till dig också!

      Delete
  5. I love your veggie sauce a lot & Know that you would love my version too, based on seitan mince( non-soy!! ) . There is fennel in it too: http://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2013/03/15/vegan-veggies-pasta-sauce-with-seitan-on-a-bed-of-spelt-spaghetti/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for sharing your recipe. I will take a look at it!

      Delete