Här i Amsterdam hade vi regn hela dagen igår och idag har det lovats snö. Vi har trotsat regnet och varit ute på stan och besökt bl.a. olika mataffärer och jag blir så glad över utbudet av ost, kvarg och grynost. Och vilka ljuvliga bröd det finns att köpa. Detta är något jag saknat under åren i Singapore. Följ mig gärna på Instagram, hovkonditorn heter jag där. För dig som inte har Instagram har jag tillsatt här på bloggen, på högra sidan, bilder från mitt Instagram. Det är bara att klicka på bilderna så får ni fram mina bilder. 

Idag bjuder jag på paj. Jag har jag använt mig av yoghurt i pajbotten. Yoghurt ger en lite syrlig smak, vilket jag gillar. Fyllningen består av ricotta, parmesan och tomat. 

Here in Amsterdam we had rain all day yesterday and today, it should start to snow. We braved the rain and went out to town and visited various supermarkets and I am so glad the supply of cheese, quark and cottage cheese is large. And they have lovely breads here. This is something I've missed over the years in Singapore. Follow me at Instagram, hovkonditorn is my name. For those of you who do not have Instagram, I added here on the blog, on the right side, pictures from my Instagram. Just click on the pictures and you can see all of my pictures.

In this pie, I used yogurt for the pie crust. Yogurt gives a slightly tart taste, which I like. The filling consists of cheese and tomato.


Ricotta-Tomatpaj

botten
3,5 dl mjöl
1 dl yoghurt
3 msk olja
3 msk mjölk
0,5 tsk salt

fyllning
150 g ricotta
2 msk parmesan
1 ägg
1 msk grädde
1 vitlöksklyfta, hackad fint
salt
peppar
körsbärstomater, skivade

Blanda alla ingredienser till pajbotten till en smidig massa. Tryck degen i en pajform.
Blanda i en skål ricotta, parmesan, ägg, grädde, vitlök, salt och peppar. Häll fyllningen på pajbotten och lägg skivade körsbärstomater ovanpå. Grädda i 180 grader ca 25-30 minuter.


Ricotta-Tomato Quiche

crust
3,5 dl flour
1 dl yogurt
3 tbsp oil
3 tbsp milk
0,5 tsp salt

filling
150 g ricotta
2 tbsp parmesan
1 egg
1 tbsp cream
1 garlic clove, minced
salt
pepper
cherry tomatoes, sliced

Mix all ingredients for the crust to a smooth dough. Press the dough into a pie dish.
Mix in a bowl ricotta, parmesan, egg, cream, garlic, salt and pepper. Pour the filling on the crust and add sliced ​​cherry tomatoes on top. Bake at 180 degrees about 25-30 minutes.