Sunday, March 10, 2013

Ricotta-Cherry Tomato Quiche

Här i Amsterdam hade vi regn hela dagen igår och idag har det lovats snö. Vi har trotsat regnet och varit ute på stan och besökt bl.a. olika mataffärer och jag blir så glad över utbudet av ost, kvarg och grynost. Och vilka ljuvliga bröd det finns att köpa. Detta är något jag saknat under åren i Singapore. Följ mig gärna på Instagram, hovkonditorn heter jag där. För dig som inte har Instagram har jag tillsatt här på bloggen, på högra sidan, bilder från mitt Instagram. Det är bara att klicka på bilderna så får ni fram mina bilder. 

Idag bjuder jag på paj. Jag har jag använt mig av yoghurt i pajbotten. Yoghurt ger en lite syrlig smak, vilket jag gillar. Fyllningen består av ricotta, parmesan och tomat. 

Here in Amsterdam we had rain all day yesterday and today, it should start to snow. We braved the rain and went out to town and visited various supermarkets and I am so glad the supply of cheese, quark and cottage cheese is large. And they have lovely breads here. This is something I've missed over the years in Singapore. Follow me at Instagram, hovkonditorn is my name. For those of you who do not have Instagram, I added here on the blog, on the right side, pictures from my Instagram. Just click on the pictures and you can see all of my pictures.

In this pie, I used yogurt for the pie crust. Yogurt gives a slightly tart taste, which I like. The filling consists of cheese and tomato.


Ricotta-Tomatpaj

botten
3,5 dl mjöl
1 dl yoghurt
3 msk olja
3 msk mjölk
0,5 tsk salt

fyllning
150 g ricotta
2 msk parmesan
1 ägg
1 msk grädde
1 vitlöksklyfta, hackad fint
salt
peppar
körsbärstomater, skivade

Blanda alla ingredienser till pajbotten till en smidig massa. Tryck degen i en pajform.
Blanda i en skål ricotta, parmesan, ägg, grädde, vitlök, salt och peppar. Häll fyllningen på pajbotten och lägg skivade körsbärstomater ovanpå. Grädda i 180 grader ca 25-30 minuter.


Ricotta-Tomato Quiche

crust
3,5 dl flour
1 dl yogurt
3 tbsp oil
3 tbsp milk
0,5 tsp salt

filling
150 g ricotta
2 tbsp parmesan
1 egg
1 tbsp cream
1 garlic clove, minced
salt
pepper
cherry tomatoes, sliced

Mix all ingredients for the crust to a smooth dough. Press the dough into a pie dish.
Mix in a bowl ricotta, parmesan, egg, cream, garlic, salt and pepper. Pour the filling on the crust and add sliced ​​cherry tomatoes on top. Bake at 180 degrees about 25-30 minutes.


25 comments:

  1. Den ser jättehärlig ut! :-) Jag gör vegetariskt alldeles för sällan tyvärr.

    ReplyDelete
  2. Kul med lite nytt utbud att välja bland. Vacker paj som låter väldigt mumsig.

    ReplyDelete
  3. Härlig paj:)
    Hoppas allt gick bra med flytten:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Resan till Amsterdam gick smidigt och bra!

      Delete
  4. Mmm...vilken härlig paj! Och så färgglatt med olika tomater! :)
    Ha en fin söndag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  5. Här har det snöat ömsom solen skinit... känns som vädret inte kan bestämma sig om det är vinter eller vår!

    Skönt att ni kommit fram. Har tänkt mkt på er och bu är du ju i samma tidszon också! Vet att jag ibland tänkt vid 18-tiden här att bu sover Katarina i Singapore... inte längre! :)
    Fin paj, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack fina Amy! Dina ord värmer. Idag har det varit runt 0 grader och en ganska kall blåst. Det snöade på natten, men inte nu under dagen. Kram vännen!

      Delete
    2. Vi har också fått en massa snö.... :( Lite har försvunnit, tur!

      Delete
  6. Det känns ju som att det måste vara en ganska stor omställning för er att komma till Amsterdam. Vädret framför allt, men också sånt som man inte tänker på annars som t.ex boende som du skriver om, människor, mat och affärer också så klart. Utbudet är ju säkert lite annorlunda, men det är ju kul också med nya upplevelser.

    Ja, här är det snöstorm plötsligt och vintern återvände fast vi hade vår och runt 10 plusgrader förra helgen, känns väl inte något vidare... Men men det vänder säkert snart igen!

    Och pajen, säkert en succé med vitlök och två goda ostar:)

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är det så annorlunda. Från varmt och fuktigt till kallt :) Det tar lite tid att vänja sig, men den friska luften är skön, bara man klär sig rätt. Tack för er omtanke, det glädjer mig! Kram

      Delete
  7. oi, kuulostaapa ihanalta piiraalta. Teen itsekin aina kasvispiiraita ja tuota voisi kokeilla joskus.

    ReplyDelete
  8. Så färgglad och god pajen ser ut! Det var ett tag sedan jag gjorde tomatpaj.

    Jag förstår att det måste kännas extra kallt för er i kylan efter att ha vistats i varmare land så länge. Hur länge har ni tänkt bo i Amsterdam? Lycka till med allt:) Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Vi har planer på ett år, precis som med Singapore, som sedan blev över 4 år :) Så vi får väl se...Kram!

      Delete
    2. jaa så kan det gå! Bara att konstatera att den som lever får se:) Kram

      Delete
  9. Spännande att utforska matutbudet i en ny stad! Det är en utav mina favoritsysselsättningar när jag är ute och reser ;)

    Pajen ser jättegod ut! :)

    ReplyDelete
  10. Vilken fin paj. Det är så vackert med gula tomater.

    ReplyDelete
  11. I love your special looking crust! To use yoghurt is a crust is a sublime idea, my friend!

    I also digg the tomato & ricotta theme here! I would use low-fat fresh sheep's ricotta in here for a more deeper flavour!

    ReplyDelete