De här bullarna har jag gjort förut och jag gillar smaken på dem och dessutom är de väldigt enkla att laga. Servera dem gärna med en god sallad eller varför inte med pasta.

These balls I've done before and I like the taste of them and also they are very simple to make. Serve them with a good salad or with pasta.


Lins-Mandelbullor i Tomatsås

2 dl gröna linser, kokta
1 ägg
1 dl mald mandel
salt
peppar
örter           

tomatsås

Mosa linserna grovt med en gaffel och blanda i mandelmjöl, ägg och valfria kryddor. Häll tomatsås i en ugnsäker form och rulla bollar av linsröran, som du lägger i tomatsåsen. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.


Lentil-Almond Balls in Tomato Sauce

2 dl green lentils, cooked
1 egg
1 dl almond meal
salt
pepper
herbs

tomato sauce

Roughly mash the lentils with a fork, add almond meal, egg and season to taste. Mix. Put tomato sauce in a oven proof dish and form the lentil mixture into balls and place them in the sauce. Bake at 200 degrees for 20 minutes.