These balls I've done before and I like the taste of them and also they are very simple to make. Serve them with a good salad or with pasta.
Lins-Mandelbullor
i Tomatsås
2 dl gröna
linser, kokta
1 ägg
1 dl mald
mandel
salt
peppar
örter
tomatsås
Mosa linserna
grovt med en gaffel och blanda i mandelmjöl, ägg och valfria kryddor. Häll
tomatsås i en ugnsäker form och rulla bollar av linsröran, som du lägger i
tomatsåsen. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Lentil-Almond Balls
in Tomato Sauce
2 dl green
lentils, cooked
1 egg
1 dl almond
meal
salt
pepper
herbs
tomato
sauce
Roughly mash
the lentils with a fork, add almond meal, egg and season to taste. Mix. Put
tomato sauce in a oven proof dish and form the lentil mixture into balls and
place them in the sauce. Bake at 200 degrees for 20 minutes.
29 Comments
Another beautiful dish. When I first looked at it, I thought those were meat balls - I only payed attention to the title and text after. I SO have to try this at home...
ReplyDeleteThank you Alex.
DeleteEstas bolas de lentejas están irresistible me encantan,buen plato hugs,hugs.
ReplyDeleteThanks Rosita! These are really good. Hugs
DeleteMmm...låter gott! :)
ReplyDeleteHa en fortsatt fin påskhelg!
Kram
//Lana
Låter riktigt gott!! Ha det fint och hoppas solen lyser på dig med idag:)
ReplyDeleteStor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack Victoria! Ja, idag har solen titta fram :) Kram
DeleteMums! Låter riktigt gott och ugnsformen är ju hur söt som helst!:) Kram
ReplyDeleteTack Lisa :) Kram
DeleteJa tack! God fortsättning på påsken!
ReplyDeleteTack det samma Erika!
DeleteSå goda de ser ut, såg dina fina påskabullar också, hoppas du har en fin påsk!
ReplyDeleteTack Moma :)
DeleteWhat a wonderful vegetarian dish!
ReplyDeleteThanks Tessa!
DeleteNormalt gör jag biffar av linser men bullor har jag inte gjort.Det här gör jag säkert någon dag:)
ReplyDeleteLinsbiffar är också gott! Hoppas du gillar bullorna också.
DeleteVilken härlig kombo med gröna linser och mandel... det vet jag inte om jag hade kommit på vännen! Hoppas påsken har varit fin för er, kram!
ReplyDeleteTack Amy! Påsken har varit fin, idag har solen titta fram och värmt oss. Kram
DeleteMen åh vad spännande och annorlunda! Det här receptet måste jag spara ner. Hoppas du har en skön helg!
ReplyDeleteTack Tant Gul! Helgen har varit lugn och skön. Hoppas din också varit bra.
DeleteVilket härligt recept! Gillar att det är både hälsosamt och vegetariskt! Ha en fortsatt fin påsk :)
ReplyDeleteTack Marja!
DeleteThese are presented so cute! What a great use for almond flour, I'll have to try this!
ReplyDeleteThank you Koko! Yes, please try them.
DeleteGjorde dessa idag till middagen fast istället för tomatsås så använde jag salsa i stället. Jätte smarrigt blev det, är mycket godare än dom ser ut! ;D
ReplyDeleteTack Johanna. Vad glad jag blir att du testar mina recept. Kram
DeleteNej jag ska tacka dig för att du lägger ut dessa intressanta och mumsiga recept! ;D
ReplyDeleteKram
Tack och kram :)
Delete