Goda ostspiraler du snabbt slänger ihop. Gott att ha till mellanmål och de kan bra frysas in och tas fram vid behov.

These are yummy cheese spirals that are easy and quick to make. Good as a snack, and they may well be frozen and taken out when needed.


Cheese Spirals
12-16 pcs

4 dl flour
2 dl grated cheese
2 tsp baking powder
0,5 tsp salt
50 g melted margarine or 0,5 dl oil
2 dl sour cream

filling
1 egg
1 dl cheese, grated
sundried tomato cream cheese / herb-garlic cream cheese

Mix the dry ingredients in a bowl. Add the melted butter or oil and sour cream and mix until smooth.

Roll out the dough to about 25 x 35 cm size.

Prepare the filling. Put the egg in a bowl, whisk. Stir in grated cheese. Spread cream cheese and egg-cheese mixture on the rolled dough. Roll up and cut into 1,5 cm pieces. Place on parchment paper lined baking sheet. Brush with egg and sprinkle with grated cheese. Bake in oven at 225 degrees 12-15 minutes.


Ostspiraler
12-16 st

4 dl vetemjöl
2 dl riven ost
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smält margarin eller 0,5 dl olja
2 dl gräddfil

fyllning
1 ägg
1 dl riven ost
soltorkad tomat färskost / ört-vitlök färskost

pensling:
1 ägg

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smält smör eller olja och gräddfil och blanda tills slät.

Kavla ut degen till cirka 25 x 35 cm storlek.

Förbered fyllningen. Kläck ägget i en skål, vispa. Rör i riven ost. Bred färskosten och ägg-ostblandningen på den kavlade degen. Rulla ihop och skär i 1,5 cm bitar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ägg och strö på riven ost. Grädda i ugn på 225 grader 12-15 minuter.