Idag vaknade vi upp till strålande solsken på Marina Bay Sands hotellet. Det är vår sista dag i Singapore för den här gången :)
Filled salty crescents goes well with soup or a salad. They are convenient to take along on picnic. I filled mine with two different fresh cheeses, one was flavored with garlic and herbs and the other with sun-dried tomatoes. You can also add grated cheese in the filling if you wish.
Today we woke up to glorious sunshine at the Marina Bay Sands Hotel. It's our last day in Singapore, at least for now :)
Cream Cheese
Filled Crescents
dough
11 g dry yeast
2 dl water
0,5 dl oil
1 msk sugar
1 tsp salt
1 egg
3,5 dl flour
3 dl whole wheat
flour
filling
cream cheese, flavored
grated cheese
Heat the water to
42 degrees and pour in a bowl. Add the yeast, oil, sugar and salt. Let stand
for 10 minutes. Add the egg, and flour and knead until the dough is smooth. Let
rise for 1 h.
On a floured
surface roll the dough into a circle and divide into eight or sixteen
triangles. Put a tbsp of filling on the broader side and roll into a crescent. Let
rise another 30 minutes. Brush with egg and bake for 10-12 minutes, until they are
golden and cooked through.
Färskostfyllda
Gifflar
deg
11 g torrjäst
2 dl vatten
0,5 dl olja
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
3 dl fullkornsvetemjöl
fyllning
färskost,
smaksatt
riven ost
Värm vattnet till
42 grader och häll i en skål. Tillsätt torrjäst, olja, socker och salt. Låt stå
i 10 minuter. Tillsätt ägg och mjöl och knåda tills degen är slät. Låt jäsa 1
timme.
På ett mjölat
bakbord kavla degen till en cirkel och dela i åtta/sexton trianglar. Lägg en
msk fyllning på den bredare sidan och rulla till en giffel. Låt jäsa
ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och grädda i 225 grader ca 10-12
minuter, tills de är gyllenebruna.
15 Comments
Loved these. And the idea of the sun-dried tomatoes.
ReplyDeleteThanks Alex!
ReplyDeleteVilka läckra! Ser så snygga ut också!
ReplyDeleteGott med fyllningen!
Lycka till mer er nya period i livet!
Kram
//Lana
Tack så mycket! Kram
DeleteJa tack, jag tar gärna en till lunch, för jag ska äta sallad. Lycka till på resan, nu!
ReplyDeleteJa, de här blir bra med sallad :) Tack!
DeleteNäistä tykkään!:)
ReplyDeleteKiva :)
DeleteVilka fina gifflar! Frestande och vackra. Ha det fint sista dagen i Singapore! Kram!
ReplyDeleteGott, nu kom jag på att jag brukade baka bröd som jag fylde med ost, soltorkade tomater, en gnutta vitlök och färsk basilika, jättegott!
ReplyDeleteMed vad bra då!
DeleteSå gott med den där krämiga fyllningen, riktigt härligt att sätta tänderna i!
ReplyDeleteHoppas dagen blivit riktigt bra och minnesvärd,
lycka till - kramar
Tack Mårtenssons! Kram
DeleteToppenfina. Gott också att fylla bröd med både ost /t ex mozzarella och soltorkade tomater.
ReplyDeleteHoppas Amsterdam blir lika kul och fullt med äventyr som tiden i Singapore!
Tack Åsa! Ja, vi får hoppas det :)
Delete