Thursday, March 7, 2013

Cream Cheese Filled Crescents

Fyllda saltiga gifflar passar bra till soppa eller till en sallad. De är praktiska att ta med på picknick. Jag fyllde mina med två olika färskostar, den ena var smaksatt med vitlök-örter och den andra med soltorkad tomat. Man kan även tillsätta riven ost i fyllningen om man vill.
Idag vaknade vi upp till strålande solsken på Marina Bay Sands hotellet. Det är vår sista dag i Singapore för den här gången :) 

Filled salty crescents goes well with soup or a salad. They are convenient to take along on picnic. I filled mine with two different fresh cheeses, one was flavored with garlic and herbs and the other with sun-dried tomatoes. You can also add grated cheese in the filling if you wish.
Today we woke up to glorious sunshine at the Marina Bay Sands Hotel. It's our last day in Singapore, at least for now :)



Cream Cheese Filled Crescents

dough
11 g dry yeast
2 dl water
0,5 dl oil
1 msk sugar
1 tsp salt
1 egg
3,5 dl flour
3 dl whole wheat flour

filling
cream cheese, flavored
grated cheese

Heat the water to 42 degrees and pour in a bowl. Add the yeast, oil, sugar and salt. Let stand for 10 minutes. Add the egg, and flour and knead until the dough is smooth. Let rise for 1 h.

On a floured surface roll the dough into a circle and divide into eight or sixteen triangles. Put a tbsp of filling on the broader side and roll into a crescent. Let rise another 30 minutes. Brush with egg and bake for 10-12 minutes, until they are golden and cooked through.



Färskostfyllda Gifflar

deg
11 g torrjäst
2 dl vatten
0,5 dl olja
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
3 dl fullkornsvetemjöl

fyllning
färskost, smaksatt
riven ost

Värm vattnet till 42 grader och häll i en skål. Tillsätt torrjäst, olja, socker och salt. Låt stå i 10 minuter. Tillsätt ägg och mjöl och knåda tills degen är slät. Låt jäsa 1 timme.

På ett mjölat bakbord kavla degen till en cirkel och dela i åtta/sexton trianglar. Lägg en msk fyllning på den bredare sidan och rulla till en giffel. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och grädda i 225 grader ca 10-12 minuter, tills de är gyllenebruna.

16 comments:

  1. Loved these. And the idea of the sun-dried tomatoes.

    ReplyDelete
  2. Vilka läckra! Ser så snygga ut också!
    Gott med fyllningen!
    Lycka till mer er nya period i livet!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
  3. Ja tack, jag tar gärna en till lunch, för jag ska äta sallad. Lycka till på resan, nu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de här blir bra med sallad :) Tack!

      Delete
  4. Vilka fina gifflar! Frestande och vackra. Ha det fint sista dagen i Singapore! Kram!

    ReplyDelete
  5. Gott, nu kom jag på att jag brukade baka bröd som jag fylde med ost, soltorkade tomater, en gnutta vitlök och färsk basilika, jättegott!

    ReplyDelete
  6. Så gott med den där krämiga fyllningen, riktigt härligt att sätta tänderna i!

    Hoppas dagen blivit riktigt bra och minnesvärd,
    lycka till - kramar

    ReplyDelete
  7. Toppenfina. Gott också att fylla bröd med både ost /t ex mozzarella och soltorkade tomater.
    Hoppas Amsterdam blir lika kul och fullt med äventyr som tiden i Singapore!

    ReplyDelete