Chokladmuffins är gott och med chokladfrosting på, gör dem extra goda. Jag använder mig av Toves recept på chokladfudgefrosting. Receptet på frostingen ger en stor sats, men man kan bra halvera den eller frysa in. Jag har fryst min och det funkar perfekt. 

Chocolate muffins are good and topped with chocolate frosting, makes them extra delicious. I use Tove's recipe for the chocolate fudge frosting. The recipe for the frosting gives a large amount of frosting , but you can halve it or freeze it. I've frozen mine and it works perfect.


Chokladmuffins med Chokladfudgefrosting

80 g smör, smält
2,5 dl socker
1 ägg
1,5 dl kvarg /gräddfil
0,5 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 dl kaffe, rumstemp.

choklad

Blanda det svalnade smälta smöret med socker. Tillsätt ägget och rör om. Blanda i kvarg och sedan de resterande ingredienserna. Rör om till allt är blandat. Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda i 180 C ca 15-20 minuter. Låt svalna. Dekorera med chokladfudgefrosting och chokladknappar.

 

Chocolate Fudge Frosted Chocolate Muffin

80 g butter, melted
2,5 dl sugar
1 egg
1,5 dl quark / sour cream
0,5 tsp vanilla sugar
3 dl flour
1 dl cocoa
1 tsp bicarbonate soda
1 tsp baking powder
1 dl coffee, room temp.

chocolate

Mix the cooled melted butter with sugar. Add the egg and stir. Mix in the quark and then the remaining ingredients. Stir. Fill muffin cups 3/4 full and bake at 180 C for 15-20 minutes. Allow to cool. Decorate with chocolate fudge frosting and chocolate.