Friday, March 8, 2013

Chocolate Chip Muffin

Chokladmuffins kan man aldrig få för mycket av :) Använd din favorit choklad så blir de precis så goda som du vill. Idag landar vi i Amsterdam, spända och förväntansfulla. Vi skall redan idag på lägenhetsvisningar, håll tummarna att vi hittar någon trevlig. Lite spänd är jag över kylan också, att frysa är något av det värsta jag vet. Men ordentligt med kläder på, så blir det väl bra :)

You can never have too much of chocolate muffins :) Use your favorite chocolate so they become just as good as you want. Today we arrive in Amsterdam. We have already later today apartment showings, keep your fingers crossed that we'll find a nice apartment. I'm a little tense, because of the cold weather, freezing is one of the worst things I know. But I just have to wear plenty of clothes :)


Chokladmuffins

100 g rumsvarmt smör 
2,5 dl strösocker 
2 ägg 
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 dl kakao 
2 tsk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
½ tsk salt
150 g mörka chokladknappar och vita chokladknappar

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg och mjölk . Blanda ihop de torra ingredienserna och
rör ner i smeten, lite åt gången. Blanda ner chokladen. Klicka smeten i pappersformar som helst är dubbla eller har ställts i en muffinsplåt . Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Servera med vaniljglass.


Chocolate Chip Muffin

100 g butter
2,5 dl sugar
2 egg
1 dl milk
4 dl flour
1 dl cocoa
2 tsp vanilla sugar
2 tsp baking powder
0,5 tsp salt
150 g dark chocolate chips and white chocolate chips

Preheat oven to 200 degrees. Stir together the soft butter, granulated sugar, eggs and milk. Mix together the dry ingredients and 
stir into the batter, a little at a time. Mix the chocolate in the batter. Spoon the batter into paper muffin forms. Bake in 15-20 minutes. Let cool on a rack. Serve with vanilla ice cream.


28 comments:

  1. Härlig recept! Du har rätt Katarina, du kan aldrig få nog av muffins eller choklad! Ha en härlig helg, kram :0)

    ReplyDelete
  2. Chokladmuffins är ju ändå bäst. Det blir extra gott med chokladknapparna i.. Det blir ju en liten omställning från värmen i Singapore till kalla Amsterdam. Jag tycker inte heller om kyla, brukar säga att jag är född i fel land.

    ReplyDelete
  3. Kaameaa olla herkkulakossa ja katsella tällaisia ihanuuksia.;)

    ReplyDelete
  4. Nej, choklad kan man verkligen inte få för mycket av! Aldrig! :-D
    Lycka till med lägenhetsjakten!

    ReplyDelete
  5. Lycka till i Amsterdam! :)
    Nu blev jag sugen på choklad! :)
    Ha enntoppen dag!
    kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  6. Så spännande, lycka till med lägenhetsvisningarna! Håller med om att man aldrig kan få nog av chokladmuffins. Bakade just det idag :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Marja! Ja, choklad är så gott!

      Delete
  7. Näyttää taivaallisen suklaiselta herkulta!:)

    ReplyDelete
  8. Ser riktigt smarriga ut!

    Kul att följa dig på Instagram!

    kram kram

    ReplyDelete
  9. Oh how fun and delicious looking, like brownie in a cup! I think the name "muffin" makes them much more respectable though, even good for breakfast consumption :)

    ReplyDelete
  10. Men åhhh vännen... yummie!! Lycka nu till med jakten på lägenhet... lite kallt är det om man jämför med den värme du har varit van vid... fast jag klagar inte. Det har varit en härlig solig och fin vårdag här idag, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy! Ja, det känns väldigt kallt :) Kram

      Delete
  11. Lycka till med flytten till kallare breddgrader! Muffinsen ser supergoda ut. Det ser nästa ut som de är bakade i formarna man får på McDonalds för ketchup, är så fallet? Kram Therese

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Therese! De här är nog helt vanliga muffinsformar, men de kanske påminner om McDonalds :)

      Delete
  12. Ser helt gudomliga ut för en...mig, som älskar choklad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, choklad är bara för gott!

      Delete