Diana frågade om jag har ett recept på rödbetsbiffar med chevré på min blogg, och då jag inte hade, tog jag tag i saken och skapade detta recept. Biffarna blev jättegoda! Om man inte gillar getost, kan man ta fetaost istället. Hoppas de faller dig Diana i smaken och er andra också förstås. 

Diana asked if I have a recipe for beetroot patties with chevré on my blog, and when I did not, I created this recipe. The burgers were really good! If you do not like goat cheese, you can use feta cheese instead. I hope Diana will like them and you too, of course.


Rödbeta-Chevré Burgare
ca. 7 st

200 g rödbeta, riven
3 dl couscous, kokt
1 lök, hackad fint
1,5 dl vita bönor / kikärtor
100 g getost, smulad
1 ägg
färsk persilja
salt
peppar

Blanda rödbeta, couscous och lök. Mosa bönorna och blanda i rödbetsblandningen. Smula ner getost och krydda med persilja, salt och peppar. Smaka av. Blanda i ägget. Forma till biffar och stek dem i olja på båda sidor. Grädda biffarna ytterligare 10 minuter i 180C ugn.



Beetroot-Chevré Burger
approx. 7 pcs

200 g beetroot, grated
3 dl couscous, boiled
1 onion, chopped finely
1,5 dl white beans / chickpeas
100 g goat cheese, crumbled
1 egg
fresh parsley
salt
pepper

Mix beetroot, couscous and onion. Mash the beans and mix in beetroot mixture. Crumble the goat cheese and season with parsley, salt and pepper. Season to taste. Mix in the egg. Shape into patties and fry them in oil on both sides. Bake the patties additional 10 minutes in 180C oven.