Friday, March 1, 2013

Beetroot-Chevré Burger

Diana frågade om jag har ett recept på rödbetsbiffar med chevré på min blogg, och då jag inte hade, tog jag tag i saken och skapade detta recept. Biffarna blev jättegoda! Om man inte gillar getost, kan man ta fetaost istället. Hoppas de faller dig Diana i smaken och er andra också förstås. 

Diana asked if I have a recipe for beetroot patties with chevré on my blog, and when I did not, I created this recipe. The burgers were really good! If you do not like goat cheese, you can use feta cheese instead. I hope Diana will like them and you too, of course.


Rödbeta-Chevré Burgare
ca. 7 st

200 g rödbeta, riven
3 dl couscous, kokt
1 lök, hackad fint
1,5 dl vita bönor / kikärtor
100 g getost, smulad
1 ägg
färsk persilja
salt
peppar

Blanda rödbeta, couscous och lök. Mosa bönorna och blanda i rödbetsblandningen. Smula ner getost och krydda med persilja, salt och peppar. Smaka av. Blanda i ägget. Forma till biffar och stek dem i olja på båda sidor. Grädda biffarna ytterligare 10 minuter i 180C ugn.



Beetroot-Chevré Burger
approx. 7 pcs

200 g beetroot, grated
3 dl couscous, boiled
1 onion, chopped finely
1,5 dl white beans / chickpeas
100 g goat cheese, crumbled
1 egg
fresh parsley
salt
pepper

Mix beetroot, couscous and onion. Mash the beans and mix in beetroot mixture. Crumble the goat cheese and season with parsley, salt and pepper. Season to taste. Mix in the egg. Shape into patties and fry them in oil on both sides. Bake the patties additional 10 minutes in 180C oven.

22 comments:

  1. Jag är inte så förtjust i rödbetor, men du får det att både låta och se gott ut. Hur bär du dig åt, kvinna? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, dessa blev verkligen goda. Rödbetan tar inte över i smaken. Tack!

      Delete
  2. Kan det bli bättre än så? Rödbetor och chevré - a match made in heaven. Kombinationen rödbetor och stora vita bönor går heller inte av för hackor. Jag måste bara bli bättre på att göra små vego-burgare av detta slag.

    ReplyDelete
  3. Mums, så gott! Jag älskar rödbetor! Och i kombination med syrliga- och salta getosten! Mums!
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
  4. Det där var helt nytt för mig, spännande! :-)

    ReplyDelete
  5. Då tar vi och tackar både dej och Diana för detta uppfunna receptet.

    Ha en fin helg,
    kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Önskar er också en fin helg! Kram

      Delete
  6. Rödbeta och gätost går så bra ihop:)

    ReplyDelete
  7. Hej Katarina.
    Hur sött att du är så skapar ett recept för inbjudan! bra med rödbetor och getost! Tack för receptet och hoppas du får en riktigt trevlig helg! Kram!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla du! Ha en fin helg, kram!

      Delete
  8. Vilken god kombo det låter som... du är duktig du vännen, kram!

    ReplyDelete
  9. Åh, tack fina :) ska jag testa jag hade ett recpet för länge sen men har slarvat bort det så nu blev jag glad :) stor kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Varsågod :) Hoppas du gillar dem lika mycket som vi gjorde! Kram

      Delete
  10. Spännande recept, något som skall testas!

    ReplyDelete
  11. I made these beautiful & well flavoured patties today & ate them like a burger! :) My husband & my mom & dad loved them too! :) xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great! They are great as a burger! Thank you very much for trying my recipes.

      Delete