Ricotta går bra att blanda med pesto och använda som fyllning i paj! Den här pajen fixar man ihop snabbt, den är god och har endast några ingredienser. En paj som passar bra till bl.a. bufféer. Idag är det sista dagen att vara med i tävlingen! I morgon utses vinnaren.

Ricotta is good to mix with pesto and use as a filling for pies! This pie is easy and quick to make. Really delicious and only a few ingredients is needed! Today is the last day to take part in my give-away. I will announce the winner tomorrow.



Pesto-Ricotta Tart

puff pastry
pesto
ricotta
tomato
salt
pepper

Roll out the puff pastry on a baking sheet. Cut it slightly 2cm from the edge. Combine pesto and ricotta and season to taste. Spread it over the pastry. Slice the tomatoes and place them over the ricotta and pesto mixture. Bake the tart in 200°C for 25 minutes.



Pesto-Ricottapaj

smördeg
pesto
ricotta
tomat
salt
peppar

Kavla ut smördegen på en plåt. Skär med kniv en linje (mjukt, inte helt igenom degen) runt pajen ca 2cm från kanten. Kombinera pesto och ricotta och krydda efter smak. Bred den över degen. Skär tomaterna i skivor och lägg dem över pesto och ricottablandningen. Grädda pajen i 200 ° C i 25 minuter.