Det här är en otroligt god kaka, med djup smak av kakao och kaffe. Och den är så där underbart lös, som jag tycker om. Den skall gärna ätas varm med vaniljglass! Receptet hittade jag hos fina Mary med bloggen One Perfect Bite. Jag använde mig av flera mindre formar, men man kan använda en större.

Tack alla som deltog i min tävling av min shoppingkasse. Jag använde random.org för att utse vinnaren. Den lyckliga vinnaren är Millas Hälsoblogg! Grattis Milla!! Maila mig dina kontaktuppgifter, så skickar jag dig kassen och lite annat smått och gott. För er andra som är intresserade av väskan hittar den här.

This is an incredibly delicious cake with a deep flavor of cocoa and coffee. And it's lava-like, which I love. It should be served warm with vanilla ice cream! I found the recipe at Mary's with the lovely blog One Perfect Bite. I used small baking dishes, but you can also use only one bigger.

Thanks to all who participated in my contest of my shopping bag. I used random.org to select the winner. The lucky winner is Milla's Hälsoblogg! Congrats Milla! Email me your contact information, and I will send you the bag, and some other goodies. For the rest of you who are interested in my bags, you will find them here


Mocha Pudding Cake

2,4 dl flour
2,4 dl unsweetened cocoa powder
2 tsp baking powder
3/4 tsp salt
1,8 dl granulated sugar, divided use
2,4 dl whole milk
4 tbsp unsalted butter, melted and cooled slightly
1 large egg
0,5 tbsp vanilla sugar
1,8 dl packed dark brown sugar
1,8 dl strong brewed coffee, at room temperature

Preheat the oven to 175 degrees C. Coat an 20x20 cm square baking dish with butter and set aside. Combine flour, 1,8 dl of the cocoa, baking powder, and salt in a medium bowl and whisk to break up any lumps. In a large bowl, whisk together 1,2 dl of the granulated sugar, milk, butter, egg, and vanilla sugar until evenly combined and smooth. Add flour mixture to milk mixture and whisk until just combined (some lumps will remain). Transfer batter to prepared baking dish and spread evenly. Combine remaining 0,6 dl cocoa, remaining 0,6 dl granulated sugar, and brown sugar in a small bowl, stirring until combined. Sprinkle mixture over batter. Pour coffee over batter, do not stir, and place in oven. Bake until cake is bubbling, puffed, and set at the edges but still a bit loose in middle, about 25 minutes. Remove to a rack and let cool 5 minutes before serving.


Mocka Puddingkaka

2,4 dl vetemjöl
2,4 dl osötat kakaopulver
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
1,8 dl strösocker, uppdelad användning
2,4 dl helmjölk
4 msk osaltat smör, smält och svalnat
1 stort ägg
0,5 msk vaniljsocker
1,8 dl farinsocker
1,8 dl starkt bryggt kaffe, vid rumstemperatur

Värm ugnen till 175 grader C. Smörj en 20x20 cm fyrkantig ugnsform med smör och ställ åt sidan. Kombinera mjöl, 1,8 dl av kakao, bakpulver och salt i en skål och vispa för att bryta upp eventuella klumpar. I en stor skål, vispa ihop 1,2 dl strösocker, mjölk, smör, ägg och vaniljsocker tills blandat. Tillsätt mjölblandningen i mjölkblandningen och vispa tills bara kombinerat (vissa klumpar förblir). Häll smeten i ugnsformen jämnt. Blanda resterande 0,6 dl kakao, resterande 0,6 dl strösocker och farinsocker i en liten skål, rör om. Strö blandningen över smeten. Häll kaffe över smeten, rör inte runt, och placera i ugnen. Grädda tills kakan är bubblande, kanterna börjat stelna, men fortfarande lite lös i mitten, ca 25 minuter. Låt svalna 5 minuter före servering.