En kladdig brownie, helt i min smak. Jag tillsatte rivet apelsinskal för att variera smaken en aning. Vaniljglass passar bra till.

A sticky brownie, that's my cup of tea. I added orange zest to vary the taste slightly. Vanilla ice cream goes well with the brownie.



Fudge-Apelsin Brownies

200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk snabbkaffepulver
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 apelsin, rivet skal

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och blanda i socker och vaniljsocker. Vispa i äggen och blanda sedan i kakao, kaffepulver, bakpulver, mjöl och rivet apelsinskal. Häll smeten i en långpanna 25x30 cm, kädd med bakplåtspapper. Grädda kakan 20 minuter i 150 grader och höj sedan till 175 grader och grädda ytterligare 5 minuter.


Fudge-Orange Brownies

200 g butter
4 dl sugar
4 eggs
3 dl cocoa
1 tsp vanilla sugar
2 tsp instant coffee powder
1 tsp baking powder
3 dl flour
1 orange, zest

Preheat the oven to 150 degrees. Melt the butter and mix in the sugar and vanilla sugar. Whisk in the eggs and then mix in cocoa, coffee powder, baking powder, flour and grated orange zest. Pour batter into a pan 25x30 cm, dressed with parchment paper. Bake for 20 minutes at 150 degrees and then raise to 175 degrees and bake another 5 minutes.