This is the most delicious crispbread I know, and it's really important to use flake salt on top, it adds that little extra! Try and you will know :) This time I also added chia, to increase the nutritional value.
Knäckebröd med Chia
1
dl majsmjöl
1
dl rågmjöl
1
dl solrosfrön
1
dl sesamfrön
0,5
dl linfrön
1-2 msk chia frön
0,5
dl rapsolja
2,5
dl kokhett vatten
flingsalt
att strö ovanpå
Blanda
alla torra ingredienser och häll på oljan, rör om och tillsätt vattnet. Rör om
tills du får en jämn smet. Häll ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt och
lägg ett bakplåtspapper ovanpå, tryck ut degen tunnt. Skär i rutor och strö på
flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 60 minuter. Låt svalna.
Crispbread with Chia
1 dl cornflour (1/2 cup)
1 dl rye flour (1/2 cup)
1 dl sunflower seeds (1/2 cup)
1 dl sesame seeds (1/2 cup)
0,5 dl linseeds (1/4 cup)
1-2 tbsp chia seeds
0,5 dl rapeseed oil
2,5 dl boiling water (1 cup)
sea salt flakes to sprinkle on top
Mix all the dry ingredients in a bowl, then add oil and water. Stir to combine. Put the dough between two parchment papers and roll thinly. Cut into squares and sprinkle with salt flakes. Bake in the center of the oven at 150 C degrees for about 60 minutes. Allow to cool.
1 dl cornflour (1/2 cup)
1 dl rye flour (1/2 cup)
1 dl sunflower seeds (1/2 cup)
1 dl sesame seeds (1/2 cup)
0,5 dl linseeds (1/4 cup)
1-2 tbsp chia seeds
0,5 dl rapeseed oil
2,5 dl boiling water (1 cup)
sea salt flakes to sprinkle on top
Mix all the dry ingredients in a bowl, then add oil and water. Stir to combine. Put the dough between two parchment papers and roll thinly. Cut into squares and sprinkle with salt flakes. Bake in the center of the oven at 150 C degrees for about 60 minutes. Allow to cool.
28 Comments
Det låter riktigt gott! Problemet med fröknäcke är bara att det tar slut alltför fort. :)
ReplyDeleteTack! Ja, det är ju så :)
DeleteDet ser väldigt gott och nyttigt ut!!!
ReplyDeleteEn novis frågar: vad är chia frön? (det är ju så, att frågar man inte får man inget veta;)
kram lisamaja
Tak Lisa-Maja! Ja, fråga skall man :) Chia frön är en superfood! De är packade med antioxidanter, protein, omega-3 essentiella fettsyror, kostfiber, kalcium, järn och magnesium. Här har jag skrivit mera om chia: http://hovkonditorn.blogspot.sg/2012/11/raspberry-coconut-chia-pudding.html
DeleteKram!
Jag tar gärna en liten smakbit!
ReplyDeleteVarsågod :)
DeleteKnäckebröd är så jätte gott! De här ser riktigt fina ut!:)
ReplyDeleteÅh, vad got med eget knäckebröd! Har gjort fröbröd, det är det närmsta jag kommit. Ska nog testa på något sådant!
ReplyDeleteJa, testa gärna! Du kommer inte att ångra dig!
DeleteWow! I really like this flat and crispy bread. Healthier then store bought one.
ReplyDeleteYes, this one is great. You can't stop eating them :)
DeleteVisst är det en extragod schwung med flingsalt på, man kan ju äta hur många som helst!
ReplyDeleteJa, det finns ingen gräns när man äter dessa!
DeleteChia i har jag inte testat men så gott det låter. Vanligt fröknäcke med flingsalt på är to die för... kram!
ReplyDeleteChia medför egentligen ingen smak, men nyttighet :) Kram
DeleteJag älskar också detta knäckebröd och de kan ätas som snacks! Hopplöst att sluta äta dem för de är såå goda:)
ReplyDeleteSv; Visst är det otroligt att fylla 98 år och vara klar i huvudet och nästan klara sig själv.
Ha en bra vecka! Kram
Ja, precis så är det! Kram
DeleteJa det är verkligen tokgott detta brödet!
ReplyDeleteAbsolut!
DeleteKnäckebröd är så gott. Min dotter bakade så gott i höstas och min mamma till jul. Hembakat är alltid godast! Kram!
ReplyDeleteHembakat är bäst! Kram
DeleteJa dessa är fantastiskt goda. Bakade likadana till jul med chiafrön i. Tog slut snabbt! :o)
ReplyDeleteJa, det förstår jag, för det är så gott!
DeleteJag älskar tunt knäcke. Äter dem gärna med en bit dessertost på. Eller bara smör :-)
ReplyDeleteJa, smör vill jag helst ha på!
DeleteThank you Katarina, I know my son in law will love this. He is crazy about chia! This would be great for snacking with hummus and veggies.
ReplyDeleteThanks Chris! Yes, these goes well with hummus and veggies!
Deleteåh va gott de ser ut,äter gärna dessa till frukost.
ReplyDelete