En chokladkaka tackar jag inte nej till eller choklad i allmänhet :) Jag använde mörk choklad i kakan, men gillar man mjölkchoklad bättre, kan man använda den eller kanske blanda mörk- och mjölkchoklad. 

I don't say no to a chocolate cake, or chocolate in general :) I used dark chocolate in the cake, but if you like milk chocolate better, you can use it or maybe use both dark and milk chocolate.


Chokladkaka

200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Värm ugnen till 200 grader. Smält choklad och smör och låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt.  Häll sedan choklad-smörblandningen i äggsmeten. Tillsätt mjöl och bakpulver. Rör försiktigt. Häll blandningen i en smord och mjölad ugnsform (ca 25 - 26cm). Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Den skall vara lös i mitten och kanterna gräddade. Låt svalna, ställ sedan i kylskåp och låt kallna helt. Servera med hallon och vaniljglass / vispad grädde.


Chocolate Cake

200 g dark chocolate
200 g butter
4 eggs
2 dl sugar
2,5 dl flour
1 tsp baking powder

Preheat oven to 200 degrees. Melt the chocolate and butter and let cool. Beat eggs and sugar until fluffy. Then pour the chocolate-butter mixture into the egg mixture. Add flour and baking powder. Stir gently. Pour the mixture into a greased and floured baking dish (about 25 - 26cm). Bake in the oven for about 15-20 minutes. It should be loose in the center and the edges baked. Let cool, then set in the refrigerator and allow to cool completely. Serve with raspberries and vanilla ice cream / whipped cream.