Tuesday, January 22, 2013

Bean-Carrot Burger

Vegetariska biffar går att variera i oändlighet. Jag har en hel del olika recept på vegetariska biffar under kategorin biffar. Denna gång blev det en version på vita bönor, morot, paprika och timjan. Jag tröttnar aldrig.

Vegetarian patties can be varied endlessly. I have a lot of different recipes for vegetarian patties under the category patty. This time I made a version  with baked beans, carrot, pepper and thyme. I never get tired of these kind of patties.


Bönbiffar

1 lök, hackad
0,5 vitlöksklyfta, hackad
1 morot, riven
0,5 paprika, tärnad
1 burk bönor
1 dl ost riven
basilika
timjan
sambal oelek
salt
peppar
ströbröd

Stek lök, vitlök, morot och paprika i lite olja. Lägg börnorna och lökblandningen i en mixer och blanda. Ha i ost och kryddor efter smak. Blanda i ströbröd tills du har en smet som går att forma till biffar. Stek biffarna i olja i stekpannan på båda sidor.Bean Burger

1 onion, chopped
0,5 clove garlic, minced
1 carrot, grated
0,5 pepper, diced
1 can of beans
1 dl grated cheese
basil
thyme
sambal oelek
salt
pepper
breadcrumbs

Fry the onion, garlic, carrot and bell pepper in a little oil. Add the beans and onion mixture in a blender and mix. Add in cheese and spices to taste. Mix in the breadcrumbs until you have a batter that can be shaped into patties. Fry patties in oil in a skillet on both sides.

26 comments:

 1. Jag kan tänka mig att dom blir riktigt saftiga och goda! Jag gör ju inte så ofta helt vegetariskt mat men en gång i tiden fick jag för mig att vara vegetarian i typ två år.

  ReplyDelete
 2. Jag har aldrig gjort egna vegbiffar. Men om vi ska äta på Max beställer jag gärna vegburgaren. Supergott!

  ReplyDelete
 3. Wonderful vegetarian burgers! A great combination of flavors and ingredients. Something I could eat on a daily basis.

  Cheers,

  Rosa

  ReplyDelete
 4. Ja, det kan liksom inte bli fel med vegbiffar. Fast jag har ingen fläkt och ångrar mig varje gång, efteråt, då stekoset blir rätt så kväljande. Särskilt vintertid då det är svårare att vädra ut lägenheten utan att förfrysa på kuppen. För övrigt är stora vita bönor en favoritingrediens. Funkar som proteintillskott i smoothisar också.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag förstår, en fläkt är nog bra att ha när det steks i köket. Jag har inte testat vita bönor i smoothie, men det blir säkert bra.

   Delete
 5. Dom ser fantastiskt goda ut! Måste ta mig i kragen och laga bön- eller kikärtsbiffar snart. Tror att jag drar ut på det för att barnen inte var så förtjusta sist jag gjorde det, men man får bara prova igen helt enkelt :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, testa igen, kanske någon mild smaksättning får barnen att gilla dem mera :)

   Delete
 6. Gott med vegetariska biffar! Morötter ger en härlig sötna! Undrar vad man kan ersätta bönor med? Min mage tål nämligen inte bönor...
  ha en härlig tisdag!
  Kramar!
  //Lana

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det är det! Jag kan tänka mig att linser eller quinoa kunde funka istället för bönor. Ha en fin tisdag, kram!

   Delete
 7. I år ska jag laga mycket mer vegetarisk mat har jag bestämt. Det är ju både gott och billigt! Biffar är nice och det går ju att smaksätta med allt möjligt:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det låter perfekt! Ja, man tar vad man har :)

   Delete
 8. Yes bönor är så gott : ) kramar Sofia

  ReplyDelete

 9. Tack så mycket för receptet kära Katarina! Jag borde vara lite bättre på att göra vegetariska rätter och jag måste prova de läckra morot biffar. hoppas få en riktigt härlig vecka, kram :-)

  ReplyDelete
 10. Tack för ett bra recept på veg. biffar! jag har lite dålig fantasi vad det gäller det men känner mig mer inspirerad nu:)
  Kram

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Helena! Ja, hoppas jag kan inspirera lite :) Kram

   Delete
 11. Mums, dessa ska jag göra nästa vecka! Har varit ute efter ett bra recept på just bönbiffar :D

  ReplyDelete
 12. Så goda dessa ser ut, jag gillar också att man kan variera innehållet i biffar. Liknande dessa har jag sett hos andra bloggare... då vet man ju att de går hem så att säga! :)

  ReplyDelete
 13. Hej,dom skall jag göra,är det vita bönor du brukar!Svårt att hitta en bra recept tycker jag.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, vita bönor passar bra här. Hoppas du gillar dem!

   Delete