Thursday, January 10, 2013

Banana Cake with Chocolate and Whiskey

Det här är en kaka för de vuxna, för den innehåller whiskey! Receptet ger en liten kaka, men det går bra att fördubbla det. Banan och choklad är en klassisk kombo, och whiskeyn ger en vuxen smak till kakan, men tar ändå inte över smakerna. 

This is a cake for the adults, because it contains whiskey! This recipe makes a small cake, but it's fine to double it. Banana and chocolate is a classic combo, and whiskey gives an adult flavor to the cake, but it will not take over the taste.


Banankaka med choklad och whisky

50 g smör
25 g mörk choklad
75 g socker
1 ägg
1 banan, mosad
2 msk whiskey
115 g mjöl
0,5 tsk bakpulver
50 g chokladbitar

Smält smör och choklad i mikrovågsugn. Låt svalna en aning, Blanda sedan i socker, ägg och banan, rör om. Häll i whiskey, mjöl och bakpulver och till sist chokladbitarna. Rör runt tills allt är blandat. Smörj en brödform (20x10x5) och häll smeten i den. Grädda i 180 grader ca 30 minuter.

 

Banana Cake with Chocolate and Whiskey

50 g butter
25 g dark chocolate
75 g sugar
1 egg
1 banana, mashed
2 tbsp whiskey
115 g flour
0,5 tsp baking powder
50 g chocolate chips

Melt butter and chocolate in the microwave. Let cool slightly, then mix in the sugar, eggs and banana, stir. Pour in the whiskey, flour and baking powder and finally chocolate pieces. Stir until well blended. Grease a loaf pan (20x10x5) and pour the batter in it. Bake at 180 degrees about 30 minutes.

34 comments:

  1. Kakan ser mycket god ut! Jag gör ofta banankaka, men har aldrig gjort med choklad i själva kakan. Tror jag nog måste give it a go!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lisa! Ja, banan och choklad skall du testa!

      Delete
  2. Skulle nog maken gilla :) kram Diana

    ReplyDelete
  3. Hi, thanks for sharing the recipe. It look really good, very chocolatey.

    Have a nice day.

    ReplyDelete
  4. Det lyder rigtig lækkert :-) Luksus banankage den må prøves :-)
    Rigtig dejlig dag
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Ha en fin dag du också, kram!

      Delete
  5. Oj, det där lät gott och ser himlans gott ut! Banan och choklad är ju en favorit, lät spännande med Whiskey i också. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Carina! Ja, whiskeyn ger en mild, men god smak till kakan.

      Delete
  6. Gud vilken smarrig kaka, choklad och banan är ju en oslagbar kombination! Kan tänka mig att whiskeyn tillför en extra kick :D

    ReplyDelete
  7. It looks mouthwatering!Happy new year,dear!Wish you all the best!Kisses from Greece!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Lenia! Happy new year to you too! Hope you will have a great 2013.

      Delete
  8. Ihanaa, täälläkin banaanikakkua!;) Banaani tekee kakkuihin todella mehevän koostumuksen, siksi nämä onkin lempikakkujani! Tällä kertaa minä laitoin banaanikakkuuni kahvia, mutta myös suklaa, pähkinät tai alkoholi sopii mainiosti.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, täällä myös :) Kahvi sopii varmasti myös todella hyvin banaanikakkuun!

      Delete
  9. Katarina, this looks so moist and the flavor is very uniquely delicious sounding. I've never heard of anything like this.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, the cake is really moist and good!

      Delete
  10. Jag dricker inte whiskey, men kan lätt tänka mig att äta whiskey. Låter och ser så god ut!

    Kram kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det gör jag inte heller, men i bakverk funkar det :) Kram

      Delete
  11. Banan och choklad är alltid gott men frågan är hur det blir med whiskey i? :)

    ReplyDelete
  12. Det låter som en fantastiskt kombination! Jag har precis upptäckt att det är fina grejer med banan i bakverk plus att jag snöat en en smula på att baka in massa sprit i mina tårtor. Så det kanske inte bara är jag. Det verkar utvecklas till en fluga? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lina! Hihi, ja det är kul att blanda alkohol i bakverk :)

      Delete
  13. Det låter supergott! Whisky gillar jag och har man inte det kan man ju putta i en skvätt konjak. Helggodis! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Erika! Ja, konjak funkar också! Kram

      Delete
  14. Tur att jag är vuxen, för den här kakan vill jag smaka! Dricker ju sällan whiskey, men har haft det i matlagningen en del. Blir till att testa i bakverk också.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, vilken lycka :) Jag dricker aldrig whiskey, men att baka med funkar bra.

      Delete
  15. Visst är banan- chokladkombon svår att motstå! Kul att jag också la upp ett recept på en kaka med dessa två ingredienser idag :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, så är det! Roligt att du också bakat med banan.

      Delete