Wednesday, January 16, 2013

Baked Brie with Fig Jam and Fruit

Jag är väldigt förtjust i ost och när jag var liten var blå emmental "min" ost. I dag kan jag tycka att den osten är lite för stark att bara ha på brödet, men annars passar den bra i maträtter. Nuförtiden är jag mera förtjust i krämiga och lena ostar. Ugnsbakad ost passar bra då man vill bjuda på något festligt. Ostkex och färsk frukt passar bra till. Recept på en god fikonkompott hittar ni här, som kan användas istället för fikonmarmelad.

I'm very fond of cheese, and when I was little, blue emmental was "my" cheese. Today, I find that blue emmental cheese is a bit too strong to just have on a slice of bread, but otherwise it goes well in dishes. Nowadays I am more fond of creamy and soft cheeses. Baked cheese is ideal when you want to serve something festive. Cheese crackers and fresh fruit goes well with the baked cheese. Here is a recipe for a delicious fig compote, which you can use instead of the fig jam.


Baked Brie

brie, round
fig jam
dried fruits
almonds

Cut the cheese in half and spread with jam and sprinkle with dried fruit. Then put on the other cheese half and spread with jam and decorate with dried fruit and almonds. Bake in 200 degree oven about 15 minutes. Serve with crackers.



Ugnsbakad Brie

brie, rund
fikonmarmelad
torkad frukt
mandel

Skär osten på mitten och bred på marmelad och strö på torkad frukt. Lägg sedan på den andra osthalvan och bred med marmelad och dekorera med torkad frukt och mandlar. Grädda i 200 graders ugn ca 15 minuter. Servera med ostkex.


27 comments:

  1. Varm brie som är så gott!! Och fikon marmelad/kompott passar så bra till!!!

    ReplyDelete
  2. Åhhhh det har jag aldrig testat gahhhh vad det ser gott och FINT ut. Ha en fin fin onsdag stor kram Sofia

    ReplyDelete
  3. What a lovely and delious sounding appetizer!

    ReplyDelete
  4. Det här gillar jag! Enkelt också om man är många.

    ReplyDelete
  5. Jo det är allt som du har gjort! har inte haft så mycket tid att kommentera, men jag älskar recept! Jag älskar också ost kakor och bakade brie är fantastisk. Jag måste också försöka din RAW energi bar av, de ser så bra ut. tack för receptet och ha en underbar vecka! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Roligt att du tittar in här hos mig, kram!

      Delete
  6. Bakad brie är så vansinnigt gott. Jag gillar inte ost så mycket men har lärt mig att uppskatta vissa ostar med åren. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, vissa saker lär man sig tycka om!

      Delete
  7. Brie är en av mina favoritostar! Har faktskt aldrig ugnsbakat den.

    ReplyDelete
  8. Åhh, vad gott! Vi gjorde en bakad Brie till nyårsfesten och jag vill ha en snart igen:) Kram

    ReplyDelete
  9. Jag älskar bakad brie ända sedan jag smakade det för första gången julen 2008 på ett julbord via jobbet!

    ReplyDelete
  10. Waw! What a well flavoured & special idea! It presents itself so beautifully too!
    MMMM!

    ReplyDelete
  11. Hi all, here every one is sharing these experience, so it's nice to read this web site, and I used to go to see this blog everyday.

    My blog ... click here to go there now

    ReplyDelete