Nu mina kära vänner, låt mig presentera världens godaste croissant. Det finns många olika versioner på croissant, men nu har jag hittat den bästa och godaste. Det tar några dagar att baka dessa, men det är det värt och jag kan avslöja att det går på två dagar, även om receptet säger tre dagar. Jag har testat både två och tre dagar och märker ingen skillnad i smaken. Och tro mig när jag säger att jag har bakat dessa redan flera, flera gånger. Så goda är de. Jag gräddar inte alla genast, utan fryser dem ogräddade efter att jag rullat och låtit dem jäsa i 2h och penslat dem en gång med ägg. Sedan är det bara att ta fram dem ur frysen ca 20 minuter innan gräddning, pensla dem med ägg en andra gång och vänta i 20 minuter när de bakas och njuta av doften som uppstår. Mmmm, behöver jag ännu säga att de här är så goda :) Baka dem, börja nu genast! Receptet hittade jag här.
Now, my dear friends, let me introduce to you the world's
most delicious croissant. There are many different versions of croissants, but
now I've found the best and tastiest. It takes several days to bake them, but
it's worth it and I can reveal that it is possible to bake them in two days,
although the recipe says three days. I have tried both two and three days and have
not noticed any difference in taste. And believe me when I say that I have
baked these already many, many times. They are so good. I do not bake all at
once, I freeze some of them unbaked after I rolled and let them rise for 2
hours, and brushed them once with eggs. Then, when you want to have a fresh
warm croissant, you just get them out of the freezer about 20 minutes before
baking, brush them with egg a second time and then you have to wait 20 minutes
when they are baking and enjoy the smell that arises. Mmmm, do I have to say
that these are so good :) Bake them, start right now! I found the recipe here.
Croissant
7-8 dl mjöl
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl grädde
3/4 dl socker
3 msk smör, mjukt
1 msk torrjäst
2 tsk salt
280 g smör
1 ägg
Blanda alla ingredienser, förutom 280 g smör och ägg,
i en skål. Arbeta degen med maskin, använd degkrok, och låt maskinen gå 5
minuter. Lägg degen på en mjölad tallrik och täck med plastfolie. Låt stå over
natten i kylskåp. Följande dag kavla smöret mellan två bakplåtspapper till en
20 cm stor fyrkant. Ställ i kylskåpet medan du kavlar degen. Kavla degen på
mjölat underlag till 26 cm fyrkant. Borsta bort överflödigt mjöl. Ta fram
smöret och lägg det på degen. Vik degen över smöret mot mitten. Tryck sedan ihop kanterna för
att helt försegla smöret inne i degen. Strö lite mjöl på toppen av degen. Med
kavel, trycker du degen för att förlänga den en aning och sedan börja rulla
istället för att trycka, med fokus på att förlänga snarare än bredda degen och
hålla kanterna raka. Rulla degen tills den är 20 x 60 cm. Borsta bort
överflödigt mjöl. Vik upp den ena korta ändan av degen mot mitten och sedan
viker du den andra korta sidan över den vikta sidan. Lägg degen på en tallrik,
täck med plastfolie och kyl i 20 minuter. Ta degen från kylen. Kavla nu i riktning mot de två öppna
ändorna tills degen är ca 20 x 60 cm. Vik degen i tredjedelar igen, borsta bort
överflödigt mjöl. Täck med plastfolie och kyl i ytterligare 20 minuter. Gör
denna procedur (kavla och vik) ännu en gång. Täck med plastfolie och ställ i
kylskåp över natten.
Nästa
dag, ta fram degen på ett mjölat underlag och strö mjöl på degens översida
också. Kavla degen till 20 x 80 cm lång remsa. Använd mjöl vid behov. Trimma
kanterna. Skär ut trianglar. Börja rulla degen från kortsidan ifrån dig, mot den spetsiga ändan.
Forma resterande croissanter på samma sätt, placera dem på två stora
bakplåtspappersklädda bakplåtar.
Blanda
ägget med 1 tsk vatten och pensla varje croissant. Ställ ägget sedan i
kylskåpet för senare användning. Låt croissanterna
jäsa på en dragfri plats, ca 1,5-2 timmar. Värm ugnen till 200 grader för
luftvarmsugn och 220 för vanlig ugn. Pensla croissanterna med ägg en andra
gång. Grädda dem i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna. Njut!
Croissant
7-8 dl flour
1.5 dl cold water
1.5 dl heavy cream
3/4 dl sugar
3
tbsp butter, softened
1
tbsp dry yeast
2
tsp salt
280
g butter
1
egg
Mix
all ingredients except 280 grams of butter and egg in a bowl. Knead the dough
with a machine, use the dough hook, and let the machine run 5 minutes. Place
the dough on a floured plate and cover with plastic wrap. Let stand over night
in refrigerator. The following day, roll the butter between two baking sheets
to a 20 cm large square. Set in refrigerator while you roll the dough. Roll
dough on floured surface to 26 cm square. Brush off excess flour. Take out the
butter and place it on the dough. Fold the dough over the butter to the middle.
Then press the edges together to completely seal the butter inside the dough.
Sprinkle a little flour on top of dough. With rolling pin, press the dough to
lengthen it a little and then start rolling instead of pressing, with a focus
on lengthening rather than widening the dough and keep the edges straight. Roll
the dough until it is 20 x 60 cm. Brush off excess flour. Fold one short end of
the dough toward the center and then fold the other short side of the folded
side. Place the dough on a plate, cover with plastic wrap and chill for 20
minutes. Remove dough from refrigerator. Roll now in the direction of the two
open ends until the dough is about 20 x 60 cm. Fold dough in thirds again,
brush off excess flour. Cover with plastic wrap and cool for a further 20
minutes. Do this procedure (roll and fold) once again. Cover with plastic wrap
and refrigerate overnight.
The
next day, prepare the dough on a floured surface and sprinkle flour on the
dough. Roll dough to 20 x 80 cm long strip. Use flour if necessary. Trim the
edges. Cut out triangles. Begin rolling the dough from the short side from you,
towards the pointed end. Put them on the two large baking paper lined baking
sheets.
Mix
egg with 1 teaspoon water and brush each croissant. Put the egg into the
refrigerator for later use. Let croissants rise in a draft-free place, about
1.5-2 hours. Preheat oven to 200 degrees for convection and 220 for the
conventional oven. Brush the croissants with egg a second time. Bake in oven
about 20 minutes. Allow to cool. Enjoy!