Friday, December 21, 2012

Root Vegetable Casserole

På vårt julbord i år kommer också denna låda stå. Det är första gången jag gör den och jag tog ett litet smakprov och den var mycket godkänd. Snart, snart är det dags.

At our Christmas dinner this year we will also have a root vegetable casserole. It is the first time I make this casserole, and I took a small taste and it was highly approved. Soon, soon, it's time.


Rotsakslåda

600 g morötter
600 g potatis
300 g palsternacka
2 lök
2 msk honung
1 tsk salt
2 ägg
2 dl grädde

Skär de skalade grönsakerna i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills mjuka. Häll kokvattnet bort. Mosa grönsakerna och tillsätt resterande ingredienser. Kontrollera smaken innan du blandar i äggen. Häll blandningen i en smörad ugnsform. Grädda i 175 ° C i ca 1,5 timme.


Root Vegetable Casserole

600 g carrots
600 g potato
300 g parsnip
2 onions
2 tbsp honey
1 tsp salt
2 eggs
2 dl cream

Cut the peeled vegetables into smaller pieces. Boil them in salted water until soft. Pour off the cooking water. Mash the vegetables and add the remaining ingredients. Check the taste before you mix in the eggs. Pour the mixture into a buttered baking dish. Bake at 175 ° C for about 1,5 hours.

8 comments:

  1. Smakar säkert gott! Tänker själv laga sweet potato pie till jul bordet, något min man i sitt hemland brukar äta så här vid julen.:)

    ReplyDelete
  2. Vilken härlig färg på rätten, låter mycket gott vännen!

    ReplyDelete