Wednesday, December 5, 2012

Orange-Cinnamon Cake

Idag fortsätter vi i julsmakernas värld. Jag bjuder på en kaka med smak av apelsin och kanel. Toppad med kanelfrosting. En kaka som passar fint på julbordet! Önskar er alla en fin dag!

Christmas is getting closer, and right now I like to bake with flavors of Christmas. This cake is flavored with orange and cinnamon, and topped with cinnamon frosting. A cake that fits nicely on the Christmas table! Wish you all a nice day!



Orange-Cinnamon Cake

100 g butter, soft
2 dl sugar
2 eggs
1 tsp vanilla sugar
zest of one orange
1 tsp cinnamon
1,5 dl sour cream
3 dl flour
1 tsp baking powder
¼ tsp baking soda
pinch of salt
cinnamon chips

frosting
2 tbsp butter, softened
vanilla extract
0,5 tsp cinnamon
100 g cream cheese
3 dl powdered sugar

Stir together butter and sugar. Add the eggs and stir well. Mix in the vanilla, orange zest and sour cream. Finally, stir in the flour, baking powder, baking soda, cinnamon, salt and cinnamon chips. Fill a greased cake tin with batter and bake at 175 degrees about 30-40 minutes.
To make the frosting beat butter, vanilla, cinnamon, and cream cheese in a bowl. Add the powdered sugar, beating until well combined. Spread frosting evenly over top of  the cake.



Apelsin-Kanelkaka

100 g smör, mjuk
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
skal av en apelsin
1 tsk kanel
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¼ tsk bikarbonat
nypa salt
kanelchips

glasyr
2 msk smör, mjukt
vaniljextrakt
0,5 tsk kanel
100 g färskost
3 dl florsocker

Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda i vaniljsocker, apelsinskal och gräddfil. Till sist rör ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, salt och kanelchips. Fyll en smord kakform med smeten och grädda i 175 grader ca 30-40 minuter.
För att göra glsyren vispa smör, vanilj, kanel och färskost i en skål. Tillsätt florsocker, vispa tills väl blandat. Bred glasyren jämnt över kakan.


26 comments:

  1. Det både låter och ser gott ut. Riktigt juligt.

    ReplyDelete
  2. Nätti kakku, ihanat maut!:) Kakun leivonta itsellänikin kohta edessä. Voi on jo pehmenemässä. Karpalo-suklaakakku on tänään vuorossa.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Karpalo-suklaakakku kuulostaa herkulliselta!

      Delete
  3. Åh, den ser helt underbar ut! Vill ha nu till frukost!!

    ReplyDelete
  4. A beautiful cake! That festive flavor combination is awesome.

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  5. Wownvad du är duktig så fin och den ser urgod ut stor kram från Sofia som just nu är sjuk feber och förkyld

    ReplyDelete
  6. Kakan ser härlig och lockande ut! Jätte gott med kanel och apelsin!:)

    ReplyDelete
  7. Mmmmm, så gott! Frosting är inte min förtjusning men den kan man ju låta bli om man inte vill ha en så söt kaka, eller hur!?

    Stor kram från ett vintrigt Sverige!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, frostingen kan man lämna bort! Kram till dig Erika!

      Delete
  8. Replies
    1. Hihi, ja de smyger sig in lite här och där :)

      Delete
  9. This would be a lovely addition to the Christmas table. Just the smell of oranges brings me back to many Christmases past!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, the smell of oranges and cinnamon brings back a lot of memories!

      Delete
  10. Vilken härlig kaka. Gillar färgen också sådär mjukt beigebrun. Sådana där kanelknappar kunde de gott importera till Sverige. Kram

    ReplyDelete
  11. Åhh, så smarrigt precis i min smak!!

    ReplyDelete