Igår var jag med mina tjejvänner på middag och sedan var vi och se på musikalen Jersey Boys. En trevlig kväll!
Of gingerbread dough you can do so much more than just gingerbread cookies. I have made mini gingerbread cheesecakes, where the crust consists of gingerbread dough. Today we will be eating these cheesecakes and drink some mulled wine to celebrate Finland's Independence Day!
Yesterday I was with my girlfriends out for dinner and after that we saw the musical Jersey Boys! We had a nice evening!
Mini Pepparkakscheesecake
500 g pepparkaksdeg
200 g färskost
150 g creme fraiche
2 msk citronsaft
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
2 ägg
Smörj en minimuffinsplåt och fyll plåten med
pepparkaksdeg i botten och upp på kanterna. Gör fyllningen genom att blanda
ihop alla ingredienser. Fördela fyllningen jämt i hålen. Grädda i 175 grader på
nedersta falsen, ca 15 minuter. Låt svalna.
Mini Gingerbread Cheesecakes
500 g gingerbread dough
200 g cream cheese
150 g creme fraiche
2 tbsp lemon juice
2 tsp vanilla sugar
1 dl sugar
2 eggs
Grease a mini muffin pan and fill the pan with gingerbread
dough on the bottom and up the edges. Make the filling by mixing together all
the ingredients. Divide the filling evenly into the holes. Bake at 175 degrees
on bottom shelf, about 15 minutes. Allow to cool.
35 Comments
Mums, vilken bra ide kram Diana
ReplyDeleteTack Diana! Kram
DeleteSå söta, och säkert goda! Ha en fin självständighetsdag! :)
ReplyDeleteTack! Ja, riktigt goda :) Ha en fin självständighetsdag du också!
DeleteMycket kul du kommer på hela tiden:)
ReplyDeleteSer gott ur! Blir de hårda eller lite mjuka?
Många kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack Victoria! De blir mjuka! Kram
DeleteFina småttingar, älskar cheesecake! Trevlig självständighetsdag!:)
ReplyDeleteTack Lisa! Samma här! Trevlig självständighetsdag!
DeleteHej Katarina!
ReplyDeleteVilken bra idé, hade jag inte tänkt att använda pepparkaksdeg för, MUMS de ser så bra. Tack så mycket för receptet!
Tack så mycket! Kram
DeleteVilken härlig idé! Och så vackra de är med bären till!
ReplyDeleteTack Sonja! Ja, visst blev det fint med bären till!
DeleteWhat berries do you use here?
ReplyDeleteThese are cranberries!
DeleteThanks! Hyvää Itsenäisyyspäivää!
ReplyDeleteWow... de ser så goda ut... man vill prova ditt recept!
ReplyDeleteCiao.
Tack!
DeleteSer mycket goda ut, och fint med bären!
ReplyDeleteTack Gullie!
DeleteGratulerar på dagen! :)
ReplyDeleteVad fiffigt att använda pepparkaksdeg som botten! När jag har gjort pepparkakscheesecake har jag använt smulade pepparkakor till bottnen, men det här var ju nästan smartare :)
Tack! Jag har också gjort några gånger botten på pepparkakor och det är också gott!
DeleteWow, superläckra! Har just suttit och letat roliga recept till mitt glöggmingel i helgen. Taget!
ReplyDeleteTack :) Roligt att du gillar!
DeleteÅhhh vad gott!
ReplyDeleteTack Marie!
Deleteåh dessa är ju för söta och hur goda låter inte dem då,mums ja dreglar lite här.önska ja hade en nu
ReplyDeleteJa, de är goda och söta :)
DeleteÅhh,mums med pepparkakssmak på cheesecake! Supersnygg också!
ReplyDeleteTack så mycket Marja!
DeleteVilka härligt oemotståndliga pepparkaksbakelser, otroligt snygga dessutom/Kram!
ReplyDeleteTack så mycket! Kram
DeleteSå vackra foton fina du! (Ursäkta att jag varit dålig med att kommentera... har sett inläggen men inte hunnit att skriva förräns idag :)
ReplyDeleteTack! Du behöver inte be om ursäkt snälla du! Kram
DeleteLook so pretty, and very festive too.
ReplyDeleteThank you :)
Delete