Thursday, December 6, 2012

Mini Gingerbread Cheesecakes / Mini Pepparkakscheesecake

Av pepparkaksdeg kan man göra så mycket mer än bara pepparkakor. Jag har bakat mini pepparkakscheesecakes, där botten består av pepparkaksdeg. Så idag blir det dessa cheesecakes och glögg för att fira Finlands självständighetsdag!

Igår var jag med mina tjejvänner på middag och sedan var vi och se på musikalen Jersey Boys. En trevlig kväll!

Of gingerbread dough you can do so much more than just gingerbread cookies. I have made mini gingerbread cheesecakes, where the crust consists of gingerbread dough. Today we will be eating these cheesecakes and drink some mulled wine to celebrate Finland's Independence Day!

Yesterday I was with my girlfriends out for dinner and after that we saw the musical Jersey Boys! We had a nice evening!


Mini Pepparkakscheesecake

500 g pepparkaksdeg

200 g färskost
150 g creme fraiche
2 msk citronsaft
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
2 ägg

Smörj en minimuffinsplåt och fyll plåten med pepparkaksdeg i botten och upp på kanterna. Gör fyllningen genom att blanda ihop alla ingredienser. Fördela fyllningen jämt i hålen. Grädda i 175 grader på nedersta falsen, ca 15 minuter. Låt svalna.



Mini Gingerbread Cheesecakes

500 g gingerbread dough

200 g cream cheese
150 g creme fraiche
2 tbsp lemon juice
2 tsp vanilla sugar
1 dl sugar
2 eggs

Grease a mini muffin pan and fill the pan with gingerbread dough on the bottom and up the edges. Make the filling by mixing together all the ingredients. Divide the filling evenly into the holes. Bake at 175 degrees on bottom shelf, about 15 minutes. Allow to cool.

38 comments:

  1. Så söta, och säkert goda! Ha en fin självständighetsdag! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, riktigt goda :) Ha en fin självständighetsdag du också!

      Delete
  2. Mycket kul du kommer på hela tiden:)
    Ser gott ur! Blir de hårda eller lite mjuka?
    Många kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  3. Fina småttingar, älskar cheesecake! Trevlig självständighetsdag!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lisa! Samma här! Trevlig självständighetsdag!

      Delete
  4. Hej Katarina!
    Vilken bra idé, hade jag inte tänkt att använda pepparkaksdeg för, MUMS de ser så bra. Tack så mycket för receptet!

    ReplyDelete
  5. Vilken härlig idé! Och så vackra de är med bären till!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sonja! Ja, visst blev det fint med bären till!

      Delete
  6. What berries do you use here?

    ReplyDelete
  7. Thanks! Hyvää Itsenäisyyspäivää!

    ReplyDelete
  8. Wow... de ser så goda ut... man vill prova ditt recept!
    Ciao.

    ReplyDelete
  9. Ser mycket goda ut, och fint med bären!

    ReplyDelete
  10. Gratulerar på dagen! :)

    Vad fiffigt att använda pepparkaksdeg som botten! När jag har gjort pepparkakscheesecake har jag använt smulade pepparkakor till bottnen, men det här var ju nästan smartare :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag har också gjort några gånger botten på pepparkakor och det är också gott!

      Delete
  11. Wow, superläckra! Har just suttit och letat roliga recept till mitt glöggmingel i helgen. Taget!

    ReplyDelete
  12. åh dessa är ju för söta och hur goda låter inte dem då,mums ja dreglar lite här.önska ja hade en nu

    ReplyDelete
  13. Åhh,mums med pepparkakssmak på cheesecake! Supersnygg också!

    ReplyDelete
  14. Vilka härligt oemotståndliga pepparkaksbakelser, otroligt snygga dessutom/Kram!

    ReplyDelete
  15. Så vackra foton fina du! (Ursäkta att jag varit dålig med att kommentera... har sett inläggen men inte hunnit att skriva förräns idag :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Du behöver inte be om ursäkt snälla du! Kram

      Delete
  16. Look so pretty, and very festive too.

    ReplyDelete