Saturday, December 15, 2012

Easy Peppermint Fudge

Den här fudgen är verkligen lätt att göra. Man värmer alla ingredienser i en mikrovågsugn och så är den nästan färdig :) Man kan toppa fudgen med polkagodis om man vill. Fudgen smälter i munnen och är så söt och god. Fudgen får den röda färgen av Andes chokladen. Idag skall vi gå på bio och se Hobbit-filmen, jag får packa ner några fudgebitar, så vi klarar oss tre timmar i biosalongen.

This fudge is really easy to make. Just heat all the ingredients in a microwave and then it's almost ready :) You can top the fudge with peppermint candy, if you want. The fudge melts in your mouth, and is sweet and delicious. The fudge gets its color from the Andes chocolate. Today we are going to see the movie Hobbit. I will take some fudge with me, so I can make it through the three hour long film. 


Peppermint Fudge

7 dl Andes peppermint thins / or other peppermint chocolate
1 can sweetened condensed milk
60 g butter

Place chocolate chips, sweetened condensed milk, and butter in a large microwaveable bowl. Put in microwave on medium heat until the chocolate chips are melted, about 3-5 minutes, stirring once or twice during cooking. Pour into well-greased 20x20 cm glass baking dish. Refrigerate until set.


Pepparmintfudge

7 dl Andes pepparmintchoklad / eller annan choklad med pepparmintsmak
1 burk sötad kondenserad mjölk
60 g smör

Lägg choklad, sötad kondenserad mjölk och smör i en mikrovågsugnssäker skål. Värm i mikrovågsugn på medelhög värme tills chokladen smält, ca 3-5 minuter, rör om en eller två gånger under tillagningen. Häll i en väl smord 20x20 cm glasform. Ställ i kylskåp för att stelna. Skär i bitar.

33 comments:

 1. Härlig fudge recept är super enkelt, bara något för mig :-) Vilken härlig färg, har aldrig hört om Andes choklad innan. YAY Hobbit, Jag tror att filmen är så bra! stor biograf resa och läckra med fudge för filmen :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, den är enkel att laga och god :) Tack!

   Delete
 2. Härlig färg! Det här med att göra godis i mikron verkar så smidigt. Men jag provade att göra pepparkakskola och trots att jag följde receptet till punkt o pricka brändes den och blev sedan stenhård... Men jag ska allt prova igen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja, testa gärna, och det är viktigt att röra runt i smeten under tillagningen och beroende på mikrovågsugn kan tiden variera. Lycka till!

   Delete
 3. Smarrigt med pepparmint, vad är andes choklad? Vart hittar man det?
  Ha det fint!
  Många kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  ReplyDelete
  Replies
  1. Andes choklad är en amerikansk choklad och finns i alla fall i smakerna mint, pepparmint och körsbär. Dem har jag sett här i Singapore. Kan hända att de inte finns i Sverige! Kram

   Delete
 4. En finlandssvensk till en annan vilken underbar blogg du har. Du räddar min Jul åtminstone julgodiset. Jag var hos en god vän igår här i Stockholm och fick prova på lite godis som hon gjort. Det var såååååå himmmmmelskt gott så jag måste ju få receptet och på den vägen hittade jag hit=) Det hon bjöd på var Philadelphia Rindge, inhandlade genast ingredienserna igår och skall prova få till dom själv idag. Hoppas det är ok att jag lade till dig bland mina receptbloggar för att kunna följa med alla läckerheter du gör. Önskar dig en fin fin adventshelg.
  Ps såg inte först att du var finlandssvensk men sen när jag började se julstjärnorna och mjöd så då började jag ana oråd.... Kram Gela

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej! Vad roligt att du hittade till min blogg och bra om jag kan hjälpa till med julgodis-inspirationen :) Ja, det är mycket okej att du lade till mig i dina receptbloggar, tack för det! Önskar dig en fin adventshelg och jag skall komma på besök till dig också! Kram

   Delete
 5. Todella nättiä ja makukin varmasti ihana!:)

  ReplyDelete
 6. Men alltså så mycket gott du gör... jag har minskat lite på det söta i år för annars rullar vi fram här hemma ;) Kram!

  ReplyDelete
 7. WOW! Vilka fina! Går det att hitta den chokladen här i Sverige tro... Hade varit roligt att testa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Jag är inte säker om den finns i Sverige! Kanske någon annan som vet, som läser här?

   Delete
 8. Vilken härlig färg! :D Hoppas du gillade filmen! Jag är ett stort Tolkien-fan så den var verkligen efterlängtad här :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja, filmen var mycket bra och tre timmar gick väldigt fort :)

   Delete
 9. Det här receptet låter ju onekligen enkelt! Ska testa så fort jag flyttat till en lägenhet med ett kök stort nog för en mikro ;)

  ReplyDelete
 10. Looks very pretty and delicious Katarina, so festive!

  ReplyDelete
 11. Åh, vilket bra recept! Det måste jag verkligen prova!

  Vi ska se The Hobbit i början av januari, eftersom vi lovat att gå med min kusin som är bortrest under julen. Åh, jag längtar efter att se den. Redan i slutet av sjuttiotalet läste jag den boken! Kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag tyckte mycket om filmen. Kram

   Delete
 12. oj va fina och juliga de blev..mm perfekt godis och ta med sig.Ha en underbar bio kväll

  ReplyDelete
 13. Beautiful peppermint fudge! I'm amazed at how easy it is to prepare. This is a must try!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks Tessa! This is a really simple and yummy recipe!

   Delete
 14. Gillas när det är så enkelt att göra sådana godsaker, Vi gjorde vår pepparkakskola också i micron, perfekt!
  Hobbit såg vi i onsdags, gillade den väldigt mycket. Nu ser vi fram mot nästa del.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, micron funkar bra! Ja, visst var filmen bra. Jag ser också fram emot nästa :)

   Delete
 15. Hi, this is awesome.. I love andes mint. Thanks for the easy recipe which I'm sure it taste excellent.

  best regards.

  ReplyDelete