Monday, November 26, 2012

Potato Whole Wheat Flatbread

Bröd bakat på potatis är gott! Har du överbliven potatismos kan du mycket väl använda moset till detta bröd! Bröden blir mjuka och jag rekommenderar er att äta dem varma med smör på. Men de är också goda kalla.
 
Bread baked on potato is good! If you have leftover mashed potatoes, you can well use it to this bread! The breads are soft and I recommend you to eat them warm with butter. But they are also good cold.


Potatis-fullkornstunnbröd

500 g potatis
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 ägg
stänk av olja
1,5-2 dl fullkornsmjöl

Skala potatisen och koka den mjuk. Mosa potatisen och tillsätt mjölk, salt, ägg, olja och mjöl. Blanda tills slät och häll högar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till högarna med mjölade fingrar. Baka i 250 graders ugn i ca 15 minuter. Äts gärna varma med smör.


Potato Whole Wheat Flatbread

500 g potato
2 dl milk
1 tsp salt
2 eggs
splash of oil
1,5-2 dl whole wheat flour

Peel the potatoes and boil until soft. Mash the potatoes and add the milk, salt, eggs, oil and flour. Mix until smooth and pour mounds of batter on a parchment paper lined plate. Flatten the mounds with floured fingers. Bake in 250 degree oven for about 15 minutes. Eat the bread warm with butter.


36 comments:

  1. filling and flavourful flatbread looks wonderful

    ReplyDelete
  2. now every time I have leftover mashed potatoes, I'm going to be thinking of this bread, YUM!!!

    ReplyDelete
  3. Alltid får jag lära mig något nytt tips när jag läser dina recept! :) Jag har aldrig tänkt på att använda potatismos i brödet.

    Tack! Kul att du har sett filmen. Jag tycker den var fantastiskt bra. de röda jeansen satt som en smäck:)

    Ha en bra start på veckan! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla Helena! Tack det samma, kram!

      Delete
  4. Perfekt, blir alltid en massa potatismos över

    ReplyDelete
  5. Mums...Jag gillar bröd med Potatis, det blir så mjukt och gott! Kram

    ReplyDelete
  6. Ser riktigt gott ut. Det ska jag faktiskt testa till sonens flickvän. Köra en glutenfri variant av mjöl då det var så lite som behövs.
    Kram

    ReplyDelete
  7. Oj så gott! Blev riktigt sugen på bröd nu.:) De är vackra också, men det är ju alla dina kreationer!;)

    ReplyDelete
  8. ...eller så kan man göra potatismosplättar av överbliven mos, som jag håller på och gör just nu. :) Men det här brödet ser nog ännu godare ut än plättarna. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potatismosplättar har jag aldrig testat, men det är också säkert mycket gott!

      Delete
  9. Min mamma brukade alltid baka en chokladkaka med potatis, när jag var liten. Jättegod! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. En sådan har jag aldrig ätit, låter gott! Kram

      Delete
  10. Vilka fina bröd. Låter mycket goda. Ser ut att passa tillsammans med mat/grytor/soppor. Hur mycket bröd blir det? En plåt full med små bröd?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, depassar bra att äta med mat! Det blir ca 10 st, beroende på storlek!

      Delete
  11. Vilket bra sätt att ta tillvara på överblivna potatisar, smart!

    ReplyDelete
  12. Vilket förträffligt sätt att använda upp överblivet potatismos på. Ska jag definitivt lägga på minnet!

    ReplyDelete
  13. Potatisbröd är jättegott, jag gjorde Lompe (norskt potatisbröd) för ett tag sedan... kommer väl upp på bloggen efter jul tror jag :) Detta ser riktigt smarrigt ut min vän, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är det! Lompe låter intressant! Kram

      Delete
  14. I love potato bread. These must be so tasty. And simple to make as well. Just my kind of recipe. I'll try this soon. Thanks for the recipe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! These are good, and easy to make!

      Delete
  15. Spännande kombo, som vanligt hos dig. Det ser verkligen gott ut också. KRAMAR

    ReplyDelete