Donitser med smak av pumpa bjuder jag på idag! Jag rekommenderar att rulla donitserna i en socker-kanelblandning. Pumpa och kanel är en fin kombo.

Today I'm giving you a recipe for doughnuts with a taste of pumpkin! I recommend rolling the doughnuts in a sugar-cinnamon mixture. Pumpkin and cinnamon is a nice combo.


Pumpkin Doughnut

50 g butter, soft
0,5 dl brown sugar
1 small egg
2 dl flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp cinnamon
a pinch of nutmeg
a pinch of ginger
a pinch of salt
2 tbsp sour cream
1 dl pumpkin puree

Cream butter and brown sugar until light and fluffy. Add the egg and stir. Add the flour, baking powder, spices, sour cream and pumpkin. Stir until everything is blended. Fill a mini doughnut pan with the batter and bake in 175 degrees for 10 minutes. I you want you can roll the donuts in sugar-cinnamon mixture while they are still warm.

 

Pumpa-Donitser

50 g smör, mjuk
0,5 dl farinsocker
1 litet ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk kanel
en nypa muskot
en nypa ingefära
en nypa salt
2 msk gräddfil
1 dl pumpapuré

Vispa smör och farinsocker tills ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och rör om. Tillsätt mjöl, bakpulver, kryddor, salt, gräddfil och pumpa. Rör om tills allt är blandat. Fyll en mini donitsform med smeten och grädda i 175 grader i 10 minuter. Om man vill kan man rulla donitserna i socker-kanelblandning medan de fortfarande är varma.