Thursday, November 15, 2012

Ice Cream Swiss Roll

Det här är en rulltårta fylld med glass! Visst är det en bra idé? Och verkligen gott. Man kan använda sin favoritglass, strö på chokladbitar, nötter... ja man kan fylla den med olika godsaker! Testa denna, för du kommer inte att bli besviken!

This is a Swiss roll filled with ice cream! Isn't it a good idea? And really yummy. You can use your favorite ice cream, sprinkle with chocolate chips, nuts ... yes, you can fill it with various goodies! Try this, for you will not be disappointed!


Glassrulltårta

3 ägg
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
3 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver

0,5-1l glass

Vispa ägg och socker ljust och pösigt, ca 5 minuter. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Grädda i 225 graders ugn i ca 8-10min.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
Ta glassen från frysen och låt mjukna en aning. Bred den mjuka glassen på tårtan och rulla försiktigt ihop. Frys i minst 1 timme.


Ice Cream Swiss Roll

3 eggs
1,5 dl sugar
1 dl flour
0,5 dl potato flour
3 tbsp cocoa powder
1 tsp baking powder

0.5-1l ice cream

Beat eggs and sugar light and fluffy, about 5 minutes. Sift the dry ingredients and fold into the batter. Spread the batter into a baking tray with baking paper, 30 x 40 cm. Bake in 225 degree oven for about 8-10min.
Turn the cake on a sugared parchment paper. Gently peel the baking paper away. Let it cool.
Take the ice cream out from the freezer and let soften slightly. Spread the softened ice cream over the cake and carefully roll into a log. Freeze for at least 1 hour.



39 comments:

  1. Rulltarta ar en av mina favoriter. Ahh sa gott!

    ReplyDelete
  2. Har aldrig ens tänkt tanken på en rulltårta med glass. Genialt!

    ReplyDelete
  3. Men Gud vad smart!! Att man inte tänkt på det! Barnen skulle ju bli överlyckliga av att få bre på glass och strö på sina egna godsaker på rulltårtan.

    Tack för tipset!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, barnen skulle nog uppskatta att få vara med :)

      Delete
  4. I love sweet rolls, and this looks very good. Thanks for sharing this simple recipe.

    ReplyDelete
  5. Åh herreg... så gott!!!! Jag som är besatt av glass!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Katarina! Ja, glass är väldigt gott :)

      Delete
  6. Vilken kul idé med glass i rulltårtan!!! Låter smarrigt det!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och lite annorlunda att ha glass i!

      Delete
  7. Vilken roligt idé! Och skämsmössa på för mig som aldrig gjort rulltårta. Hoppsan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Du har du en bra orsak att baka rulltårta :)

      Delete
  8. Smaskens,att man aldrig tänkt på det.ska ja nog testa nästa gång de blir rulltårta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, och testa gärna, det blir så gott!

      Delete
  9. Hej!
    Besök gärna min blogg där jag skriver om inredning, matlagning, pyssel och lite annat! :)

    ReplyDelete
  10. Den där ser underbar ut!!!
    Bra när man har glutenallergiker som fikagäster också :)
    Kram

    ReplyDelete
  11. mmm ser urgott ut!!

    ha en fin fredag
    kram louise

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Louise! Önskar dig en fin helg, kram!

      Delete
  12. Vilken fiffig idé du kommit på med att fylla rulltårtan med glass. Smarrigt! Kram

    ReplyDelete
  13. En superidé ju! Låter verkligen som något jag skulle gilla :D

    ReplyDelete
  14. I couldn't refrain from commenting. Perfectly written!

    my page: pay day loan help

    ReplyDelete