Saturday, October 27, 2012

Wedding Dinner

Förra helgen var vi bjudna på en bröllopsmiddag. Vi blev serverade en Indisk vegetarisk 5 rätters middag. Under bilderna har jag förklarat bättre vad maträtterna innehöll. Förrätten bestod av Potli Samosa och Haryali Tikki, båda var väldigt goda och man kunde dippa dem i en mintsås. Andra rätten var en tomatsoppa, som var väldigt stark, så att den brände i munnen. Tyvärr kunde jag inte äta många skedar av den. Som entrée bjöds det på Paneer Kadai och Matar Methi Malai med Naan. Paneer är en slags Indisk grynost och det här var den godaste jag någonsin ätit. Naan är alltid så gott! 

Den fjärde rätten var Aloo Gobi och Dal Palak med vegetarisk Biryani. Biryanin hade en god smak av saffran och kardemumma och den blev en favorit. Vid sidan om serverades också papad, ett hårt tunnbröd, mycket gott det också. 

Så kommer vi till desserten. Om maträtterna var starka, så här har vi en väldigt, väldigt söt dessert. Gulab Jamun, en slags indisk donits/munk, med smak av kardemumma liggande i en sockersirap. Jag tycker om söta saker, men den här var lite för söt för mig :) I fjol var jag på en bröllopsmiddag bestående av kinesisk vegetarisk mat, här kan du läsa om den. 


Last weekend we were invited to a wedding dinner. We were served an Indian vegetarian five-course dinner. Below the pictures I have explained better what the dishes contained. The starter consisted of Potli Samosa and Haryali Tikki, both were very good and you could dip them in a mint sauce. Second course was a tomato soup, which was very hot, and felt that my mouth was on fire. Unfortunately I could not eat many spoonfuls of it. As an entree, we were treated to Kadai Paneer Methi Malai served with Naan. Paneer is a type of Indian cottage cheese and this was the tastiest I've ever eaten. Naan is always so good!

The fourth course was Aloo Gobi and Dal Palak with vegetarian biryani. Biryanin had a good flavor of saffron and cardamom, and it became a favorite. Alongside papad was also served, a hard flatbread, very good too. 
  
Then it was time for the dessert. If the dishes were strong, the dessert was very, very sweet. Gulab Jamun, a kind of Indian donut, with flavors of cardamom, lying in a sugar syrup. I like sweet things, but this was a little too sweet for me :) Last year I was at a wedding dinner consisting of Chinese vegetarian food, here you can read about it.




Appetizer, Potli Samosa (potato, peas, spices) and Haryali Tikki (potato, green peas, spinach, spices)


 Soup, Tomato Shorba

Entrée, Paneer Kadai (spicy tomato based gravy with Indian cottage cheese) and Matar Methi Malai served with Naan (green peas cooked in fresh cream and fresh indian spices)


 Main Course, Aloo Gobi (potatoes, cauliflower, and turmeric) and Dal Palak (lentils with spinach and spices) served with Veg Biryani (rice dish with vegetables)

Dessert, Gulab Jamun (Indian version of donuts immersed in a warm sweet syrup)


Honey and Chocolate Cookies for the guests

29 comments:

  1. Så spännande! Jag äter väldigt sällan indiskt, men har en bästis som älskar indisk mat. Naanbröd funkar ju alltid!

    ReplyDelete
  2. Wow, vad fint och smarrigt det är, jag älskar att äta indiskt! En sådan bröllopsmeny skulle jag inte säga nej til...

    ReplyDelete
  3. Vad häfigt, indisk 5 rätters meny hade jag inte tackat nej till. Så fint och så gott det ser ut!!

    ReplyDelete
  4. Underbart underbart vännen! :) Mums för maten och även så fint de har gjort det. Ja, gulab jamun är jättesött... jag gillar inte det så mycket. Dock vet jag inte om jag ska kalla det för munk.... snarare bollar. De smakar ju inte som munkar tycker jag... ;) kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag tyckte gulab jamun påminde till smaken om munk/donits :) men vet inte om man kan göra dem på olika vis? Kram

      Delete
    2. Ja, så kanske det är... jag tänker mig munkar som lite torra men de jag ätit kanske har varit sådana? Smaken... kanske när du säger det så... ;)

      Delete
  5. Vad fint det ser ut i lokalen! Det enda jag har smakat av maträtterna är naanbröd och det är ju alltid goda:))

    Tack! Kul att du kan njuta av bilderna! Det är otroligt vackert när iskristallerna glimmar i solstrålarna och luften är hög och klar:) Kram

    ReplyDelete
  6. Det ser verkligen sagolikt gott ut!
    Och jag älskar indiskt. Hade trivts bra där ;)
    Kram

    ReplyDelete
  7. Wow, what a wonderful experience you had there. I love reading and experiencing different cultures. Thank you so much for sharing this!

    ReplyDelete
  8. Wow, vilken häftig bröllopsmiddag! Så roligt att läsa! Biryani är en favorit i det indiska köket!

    ReplyDelete
  9. Vilken bröllopsmiddag! :-O Så mycket gott!

    ReplyDelete
  10. Vad gott allt ser ut! :D Måste lära mig att äta indiskt nångång.. Har aldrig fastnat för det riktigt, men måste ju finnas en massa gott som jag missat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Kristin! Ja, det finns en hel del gott i det indiska köket!

      Delete
  11. WoW vad härligt annorlunda och gott det såg ut.Mmmm, nu blev jag hungrig på indisk mat. KRAMAR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det var riktigt gott och indiskt är mums :) Kram

      Delete