High muffins are beautiful to look at and also good to eat :) To get high muffins I have used high aluminum cups, you can also get help from parchment paper, which is placed in the cups and let the paper go higher up than the cup itself.
Hallonmuffins med Streusel
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
3 msk smör, smält
2,5 dl socker
1 ägg
1,5 dl gräddfil
1 tsk vaniljsocker
1 tsk apelsinskal
3,5 dl frysta hallon
streusel
0,5 mjöl
0,5 dl havregryn
3 msk socker
1/8 tsk salt
3 msk kallt smör
Värm ugnen till 175C. Rör ihop alla torra ingredienser till smulet och blanda sedan i smöret tills blandningen är smulig. Ställ åt sidan.
I en skål, blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Blanda ihop smält smör, socker och ägg. Rör i hälften av mjölblandningen, följt av gräddfil, vaniljsocker och apelsinskal. Rör i resten av mjölblandningen och till sist hallonen. Fördela smeten i muffinsformar och strö på streusel. Grädda i ca 20 minuter.
Raspberry Muffins with Streusel
4,5 dl flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
3 tbsp butter, melted and cooled
2,5 dl sugar
1 egg
1,5 dl sour cream
1 tsp vanilla sugar
1 tsp orange zest
3,5 dl frozen raspberries
Streusel
0,5 flour
0,5 dl rolled oats
3 tbsp sugar
1/8 tsp salt
3 tbsp cold butter
Preheat oven to 175C. In a small bowl, make the streusel. Mix all dry ingredients, then mix in the butter until mixture is crumbly. Set aside.
In a bowl, mix together flour, baking powder and salt. Mix together melted butter, sugar and eggs. Stir in half the flour mixture, followed by sour cream, vanilla and orange zest. Stir in rest of flour mixture and finally the raspberries. Divide batter into muffin cups and sprinkle with streusel. Bake for about 20 minutes.
34 Comments
Oj, så höga de blev! Coolt!
ReplyDeleteTack :)
DeleteMums, vad goda de ser ut! Det är gott med det lite knapriga smulet på toppen av muffinsen. Kram
ReplyDeleteTack och jag gillar också det knapriga smulet! Kram
DeleteTack för tipset!!
ReplyDeleteDet är ju tisdag idag...då skulle det nog passa med höga hallonmuffins;)
kram lisamaja
Tack och ja, på tisdag passar det bra med hallonmuffins :) Kram
DeleteMuffins med ett knaprigt täcke är gott! Blir lite som en minipaj =)
ReplyDeleteJa, precis :)
DeleteÅh, vad jag skulle vilja ha en sån nu. Sitter på jobbet och har en kass dag. 2 lärare borta och väldigt mycket extraarbete för oss andra... En kaka hade hjälpt.
ReplyDeleteKram
Styrkekram till dig Malin! Om jag bara kunde få en till dig, kram!
DeleteOj va höga de blev.älskar muffins med bär i,så himla gott och med crumble blir de en klass i sig.
ReplyDeleteHärligt recept med smuldeg utanpå! Kan tänka mig att de är goda!
ReplyDeleteTack och ja, goda är de :)
DeleteJag bara älskar stilen på dessa muffins, den höga höjden är så snygg!
ReplyDeleteTack Marja :)
Deleteser allt tokgott ut
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteDet är riktigt gott med sånt strössel på. Och dina både ser och låter jättegoda!!
ReplyDeleteTack :) Jag gillar också smul på muffins!
DeleteÅh så höga och fina de blev :) Nam nam, kram!
ReplyDeleteTack Amy, kram!
Deleteoj hvor ser det godt ud.
ReplyDeleteVenlige hilsner
Jette Birk
Tack Jette!
DeleteMmm..mumsig värre!!!
ReplyDeleteTack så mycket Mary!
DeleteHmm, höga muffins är svårt tycker jag. Jag lyckas inte riktigt med dem. Får se om ditt recept kanske kan ändra på det... Kram!
ReplyDeleteJa, du får nog till det med detta recept :) Kram
DeleteSer härliga ut!:)
ReplyDeleteTack Lisa!
DeleteVärldsklass på den muffinsen. Fantastiskt :) kram
ReplyDeleteTack snälla du! Kram
DeleteDear Katarina, beautiful muffins! I wish I had one right now with a cup of coffee. Blessings dear. Catherine xo
ReplyDeleteThank you very much Catherine!
DeleteHi there to all, the contents existing at this website are actually remarkable for people knowledge, well, keep up the
ReplyDeletenice work fellows.
Feel free to surf to my web page - compare kit car insurance