Saturday, October 20, 2012

Pumpkin Spice Cake


Att baka med pumpa ger en saftig och god kaka! Pumpa tillsammans med kryddor som kanel, ingefära och muskot går hand i hand. Jag har toppat min kaka med frosting och kanelchips. 

To bake with pumpkin gives a moist and delicious cake! Pumpkin together with spices like cinnamon, ginger and nutmeg go hand in hand. I topped my cake with frosting and cinnamon chips.



Pumpkin Spice Cake

2 small eggs
1 dl sour cream
1,5 dl pumpkin puree
100 g butter, melted
2,5 dl flour
1,5 dl brown sugar
0,5 tsp vanilla sugar
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1 tsp cinnamon
0,5 tsp ginger, ground
1/4 tsp nutmeg, ground

frosting
2 tbsp butter, softened
vanilla extract
0,5 tsp cinnamon
100 g cream cheese
3 dl powdered sugar

Beat butter, vanilla, and cream cheese in a bowl. Add the powdered sugar, beating until well combined. Spread frosting evenly over top of cake.
Preheat oven to 175 degrees. Butter and flour a cake pan. Beat eggs, sour cream, pumpkin, and butter. Add flour, brown sugar, vanilla sugar, baking powder, baking soda, salt, and spices. Stir until all is combined.
Pour batter into prepared cake pan and bake for 35-45 minutes or until a toothpick inserted in the cake comes out clean. Let cool for ten minutes, then invert cake onto a plate and let cool completely.

To make the frosting beat butter, vanilla, cinnamon, and cream cheese in a bowl. Add the powdered sugar, beating until well combined. Spread frosting evenly over top of  the cake.

 

Kryddkaka med Pumpa

2 små ägg
1 dl gräddfil
1,5 dl pumpapuré
100 g smör, smält
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl farinsocker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära, mald
1/4 tsk muskot, mald

glasyr
2 msk smör, mjukt
vaniljextrakt
0,5 tsk kanel
100 g färskost
3 dl florsocker

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en kakform. Vispa ägg, gräddfil, pumpa och smör. Tillsätt mjöl, farinsocker, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat, salt och kryddor. Rör tills allt är blandat.
Häll smeten i kakformen och grädda i 35-45 minuter eller tills en tandpetare införs i kakan kommer ut ren. Låt svalna i tio minuter, sedan vänd kakan på en tallrik och låt svalna helt.
För att göra glsyren vispa smör, vanilj, kanel och färskost i en skål. Tillsätt florsocker, vispa tills väl blandat. Bred glasyren jämnt över kakan.

40 comments:

  1. I Love it it looks so fluffy!
    Have a nice weekend Katarina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! It's really good! Have a great weekend!

      Delete
  2. Jösses så god den ser ut! Man får en härlig höst känsla av den här kakan. Kanske den här årstiden inte alls är så grå och tråkig after all !:)
    Trevligt veckoslut åt dig Katarina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Man kan bra piffa upp hösten med en god höstkaka :) Tack det samma!

      Delete
  3. Älskar pumpakakor kanske något för halloween kram och ha en fin helg/Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, pumpakaka hör till halloween :) Kram

      Delete
  4. Åhh vad god den ser ut! Jag har aldrig smakat någon pumpakaka men jag kan tänka mig att den påminner om morotskaka.
    Trevlig lördag! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Ja, den påminner lite om morotskaka, väldigt god och smakrik! Trevlig lördag, kram!

      Delete
  5. I love baking with pumpkin. Pumpkin really does go hand in hand with those spices. Your cake looks so delicious!

    ReplyDelete
  6. Åhhh både fin och ser god ut : ) Tack för fin kommentar om min mage : ) Jag blev så glad : ) Ha en underbar dag kära bloggvän kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack fina Sofia! Ha en fin dag du också vännen! Kram

      Delete
  7. Pumpa i bakverk är riktigt gott. Och din kaka ser jättegod ut!!

    ReplyDelete
  8. Ja att baka med pumpa blir hellyckat, saftigt och så gott! Du minns väl att jag bakade en hel del med 5 kg pumpa förra året? Din kaka låter riktigt god, kram vännen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det minns jag :) Kommer du i år också ha mycket pumpa? Det är verkligen gott med pumpa i bakverk och i maträtter, kram!

      Delete
  9. Wow! This looks amazing! Great job! Could you come and bake this for me? And what a perfect slice! You've inspired me to start baking again...it's been so long! I think I'm going to do it today actually ;). So thanks for the inspiration!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you very much Min! I'm glad I could inspire you :)

      Delete
  10. Mmm.. smarrigt!
    Nu fick jag svar på vad man kan baka för gott med pumpa!

    /Storasyster

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, att baka med pumpa är mycket gott!

      Delete
  11. Vad god den ser ut! Har aldrig bakat med pumpa, men man blir ju sugen nu när man ser en massa recept på bloggarna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, testa att baka med pumpa, det blir mycket gott! Tack!

      Delete
  12. I love pumpkin desserts and love how you decorated and presented this one. Are those cinnamon chips on the top? Oh for a piece right now!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I love pumpkin desserts too :) And, yes I decorated them with cinnamon chips!

      Delete
  13. Mums vad gott!
    Ha en fin kväll!!
    Kram från victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Victoria! Önskar dig en fin söndag, kram!

      Delete
  14. ser otroligt gott ut,aldrig själv testat och ha pumpa i bakverk men hört att de ska va supergott.får nog passa på nu när de är billigt och köpa pumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är nog mycket gott, testa gärna! Tack!

      Delete
  15. Så gott det ser ut! Jag bakade själv med butternut squash idag, blev jättegott!

    ReplyDelete
  16. Vad kul att baka med pumpa. Låter riktigt gott! Blir det lite som att baka med morötter?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är det! Tack! Ja, lite som att baka med morötter, men ändå annorlunda smak, förstås!

      Delete
  17. Gott nu till Halloween! (Eller snart i alla fall!) :)

    ReplyDelete
  18. WOW! Den måste jag testa. Jag har nämligen en kryddburk hemma, som jag köpt i USA, som heter 'Pumpkin Pie Spice' från McCormick. Den innehåller precis de kryddor som du beskriver i receptet. Tack för tipset o håll utkik efter resultatet på min blogg :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vad roligt att du har en sådan kryddblandning och den passar ju perfekt här! Jag håller utkik :)

      Delete