With the hamburger buns we ate patties made of pumpkin and chickpeas. Very good, and you can spice them according to your own taste.
Pumpkin-Chickpea
Patties
300 g pumpkin
puree (cooked and pureed)
200 g chickpeas,
rinsed, drained
100 g zucchini,
coarsely grated
1 small egg
150 g feta cheese
1 tsp paprika
oregano
salt
black pepper
flour / bread
crumbs, as much needed to get a formable batter
Place pumpkin
puree in a bowl with chickpeas and mix with a hand blender. Add zucchini, egg,
feta, paprika, and oregano. Season with salt and pepper. Stir until combined.
Add flour or bread crumbs until you have a mixture that you can shape into
patties. Heat oil in a frying pan over medium-high heat. Form the mixture into
patties and fry for 4 minutes on each side or until brown and cooked through.
Pumpa-kikärtbiffar
300 g pumpapuré
(kokt och mosad)
200 g kikärter,
sköljda, avrunna
100 g zucchini,
grovt riven
1 litet ägg
150 g fetaost
1 tsk
paprikapulver
oregano
salt
svartpeppar
mjöl / brödsmulor,
så mycket som behövs för att få en formbar smet
Placera pumpapuré
i en skål med kikärter och blanda med en stavmixer. Blanda i zucchini, ägg,
fetaost, paprika och oregano. Krydda med salt och peppar. Tillsätt mjöl eller
brödsmulor tills du har en blandning som du kan forma till biffar. Hetta upp
olja i en stekpanna på medelhög värme. Forma blandningen till biffar och stek i
4 minuter på varje sida eller tills gyllenebruna och genomstekta.
15 Comments
Det där låter som min melodi. Fetaost och kikärter. Hello!
ReplyDeleteKram!
:) Kram
DeleteMen gud så got det lät kram Diana
ReplyDeleteVad goda! Jag har varit sugen på hamburgare i flera dagar nu! Kanske ska ta en till lunch idag!
ReplyDeleteTack :) Hamburgare är gott :)
DeleteHur lätt som helst att "go veggie" när man ser dina underbara recept. :) kram
ReplyDeleteTack snälla du! Kram
DeleteJa så gott med den kombon. Har länge tänkt testa pumpa i veg biffar... ska jag nog göra en dag framöver. Kram!
ReplyDeleteJa, det skall du göra, blir gott! Kram
DeletePumpa står högt upp på listan här nu, hoppas det kan bli en test av det nästa vecka. Spännande låter det att ha den i burgare, gott med fetan till .
ReplyDeleteJa, pumpa blir gott i biffar!
DeleteJag måste snart ta tag och göra något av min pumpa som ligger här hemma och väntar. Kanske går hem hos sonen om det blir som "hamburgare" :D
ReplyDeleteTack, snälla! Vad glad jag blir att du gillar bilderna. Det vore toppenkul om du kunde visa några bilder från Singapore här på bloggen:) Kram
Ja, att laga mat av pumpa är mycket gott!
DeleteJag har faktiskt funderat på att visa bilder från Singapore, har faktiskt tagit bilder redan :) Kram
Här är tidigare inlägg med bilder från Singapore:
http://hovkonditorn.blogspot.sg/2012/04/sentosa-singapore.html
http://hovkonditorn.blogspot.sg/2012/05/vandring-i-singapore-hiking-in.html
Wow, these would be like a blank canvas that you could do a zillion different things with. I'm imagining all kinds of delightful toppings ........... I guess bacon would take away from the vegetarian aspect of these, huh?
ReplyDeleteThanks Chris :)
Delete