Monday, October 22, 2012

Pumpkin-Chickpea Patties

Till hamburgerbröden åt vi biffar gjorda på bl.a. pumpa och kikärter. Mycket goda och man kan krydda dem enligt egen smak.

With the hamburger buns we ate patties made ​​of pumpkin and chickpeas. Very good, and you can spice them according to your own taste.


Pumpkin-Chickpea Patties

300 g pumpkin puree (cooked and pureed)
200 g chickpeas, rinsed, drained
100 g zucchini, coarsely grated
1 small egg
150 g feta cheese
1 tsp paprika
oregano
salt
black pepper
flour / bread crumbs, as much needed to get a formable batter

Place pumpkin puree in a bowl with chickpeas and mix with a hand blender. Add zucchini, egg, feta, paprika, and oregano. Season with salt and pepper. Stir until combined. Add flour or bread crumbs until you have a mixture that you can shape into patties. Heat oil in a frying pan over medium-high heat. Form the mixture into patties and fry for 4 minutes on each side or until brown and cooked through.

 

Pumpa-kikärtbiffar

300 g pumpapuré (kokt och mosad)
200 g kikärter, sköljda, avrunna
100 g zucchini, grovt riven
1 litet ägg
150 g fetaost
1 tsk paprikapulver
oregano
salt
svartpeppar
mjöl / brödsmulor, så mycket som behövs för att få en formbar smet

Placera pumpapuré i en skål med kikärter och blanda med en stavmixer. Blanda i zucchini, ägg, fetaost, paprika och oregano. Krydda med salt och peppar. Tillsätt mjöl eller brödsmulor tills du har en blandning som du kan forma till biffar. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Forma blandningen till biffar och stek i 4 minuter på varje sida eller tills gyllenebruna och genomstekta.


16 comments:

  1. Det där låter som min melodi. Fetaost och kikärter. Hello!

    Kram!

    ReplyDelete
  2. Men gud så got det lät kram Diana

    ReplyDelete
  3. Vad goda! Jag har varit sugen på hamburgare i flera dagar nu! Kanske ska ta en till lunch idag!

    ReplyDelete
  4. Hur lätt som helst att "go veggie" när man ser dina underbara recept. :) kram

    ReplyDelete
  5. Ja så gott med den kombon. Har länge tänkt testa pumpa i veg biffar... ska jag nog göra en dag framöver. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det skall du göra, blir gott! Kram

      Delete
  6. Pumpa står högt upp på listan här nu, hoppas det kan bli en test av det nästa vecka. Spännande låter det att ha den i burgare, gott med fetan till .

    ReplyDelete
  7. Jag måste snart ta tag och göra något av min pumpa som ligger här hemma och väntar. Kanske går hem hos sonen om det blir som "hamburgare" :D

    Tack, snälla! Vad glad jag blir att du gillar bilderna. Det vore toppenkul om du kunde visa några bilder från Singapore här på bloggen:) Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, att laga mat av pumpa är mycket gott!
      Jag har faktiskt funderat på att visa bilder från Singapore, har faktiskt tagit bilder redan :) Kram

      Här är tidigare inlägg med bilder från Singapore:
      http://hovkonditorn.blogspot.sg/2012/04/sentosa-singapore.html
      http://hovkonditorn.blogspot.sg/2012/05/vandring-i-singapore-hiking-in.html

      Delete
  8. Wow, these would be like a blank canvas that you could do a zillion different things with. I'm imagining all kinds of delightful toppings ........... I guess bacon would take away from the vegetarian aspect of these, huh?

    ReplyDelete