Till hamburgerbröden åt vi biffar gjorda på bl.a. pumpa och kikärter. Mycket goda och man kan krydda dem enligt egen smak.

With the hamburger buns we ate patties made ​​of pumpkin and chickpeas. Very good, and you can spice them according to your own taste.


Pumpkin-Chickpea Patties

300 g pumpkin puree (cooked and pureed)
200 g chickpeas, rinsed, drained
100 g zucchini, coarsely grated
1 small egg
150 g feta cheese
1 tsp paprika
oregano
salt
black pepper
flour / bread crumbs, as much needed to get a formable batter

Place pumpkin puree in a bowl with chickpeas and mix with a hand blender. Add zucchini, egg, feta, paprika, and oregano. Season with salt and pepper. Stir until combined. Add flour or bread crumbs until you have a mixture that you can shape into patties. Heat oil in a frying pan over medium-high heat. Form the mixture into patties and fry for 4 minutes on each side or until brown and cooked through.

 

Pumpa-kikärtbiffar

300 g pumpapuré (kokt och mosad)
200 g kikärter, sköljda, avrunna
100 g zucchini, grovt riven
1 litet ägg
150 g fetaost
1 tsk paprikapulver
oregano
salt
svartpeppar
mjöl / brödsmulor, så mycket som behövs för att få en formbar smet

Placera pumpapuré i en skål med kikärter och blanda med en stavmixer. Blanda i zucchini, ägg, fetaost, paprika och oregano. Krydda med salt och peppar. Tillsätt mjöl eller brödsmulor tills du har en blandning som du kan forma till biffar. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Forma blandningen till biffar och stek i 4 minuter på varje sida eller tills gyllenebruna och genomstekta.