Det här är en maträtt som uppstod när kylskåpet fick sig en rensning. Hade överbliven kokt pasta och tomatsås och spenat och zucchini som behövde användas! Ostsåsen består av bl.a. ricotta och fetaost. Ibland får man improvisera och använda fantasin och blanda ihop lite smått och gott. En tag-vad-man-har-maträtt!

This is a dish that came to when the refrigerator needed a clean up. I had leftover cooked pasta and tomato sauce and spinach and zucchini that needed to be used! The cheese sauce is made of ricotta and feta. Sometimes you have to improvise and use your imagination and mix up some odds and ends. A take-what-you-have-dish!


 Pasta-Ricottalåda

150 g ricotta
100 g fetaost
4 soltorkade tomater, hackade
basilika, färsk eller torkad
salt
peppar
pasta, kokt
tomatsås
spenat, stekt
zucchini, riven och stekt
ost, riven

Blanda ricotta, smulad feta, hackade tomater och kryddor. Smaka av och tillsätt kryddor enligt smak. Täck botten på en ugnsform med tomatsås och lägg på stekt spenat och zucchini. Sedan kokt pasta och ricottablandning. Gör ett till lager av alla ingredienser. Strö överst riven ost. Grädda i 220 graders ugn ca 20-30 minuter.

 

Pasta Ricotta Bake

150 g ricotta
100 g feta cheese
4 sundried tomatoes, chopped
basil, fresh or dried
salt
pepper
pasta, cooked
tomato sauce
spinach, fried
zucchini, grated and fried
cheese, grated

Mix ricotta, crumbled feta, chopped tomatoes and spices. Taste and add seasoning if needed. Cover the bottom of a baking dish with tomato sauce and add the fried spinach and zucchini. Then cooked pasta and  the ricotta mixture. Make another layer of all ingredients. Sprinkle grated cheese on top. Bake in 220 degree oven for about 20-30 minutes.