Monday, October 1, 2012

Baileys-Chocolate Ice Cream


En underbart god glass! Ja, den bästa jag ätit på länge. Gör den, och jag gjorde min utan glassmaskin, men har du en så blir den säkert ännu lenare och krämigare. Mums!

A wonderfully delicious ice cream! Yes, the best I've eaten in a long time. Make it, and I did mine without an ice cream maker, but if you have one, I believe the ice cream becomes even smoother and creamier. Yummy!!


Baileys-Chocolate Ice Cream

6 egg yolks
110 g caster sugar
5 dl milk
1 tsp vanilla extract
0,5 dl heavy cream
0,5 dl Baileys Irish Cream
1 dl chocolate pieces

Combine the eggs with 30 g of the sugar in a large bowl, and whisk together until the eggs are well beaten. In a saucepan, heat the milk, remaining sugar, and vanilla extract. Heat just until the milk begins to boil. Add the hot milk mixture to the eggs, and whisk constantly. Return the mixture to the saucepan, and heat very gently until the custard has thickened enough to coat the back of a spoon (be sure to stir continuously). Beat in the heavy cream and Baileys Irish Cream.  Put the ice cream in the freezer and stir every 30 minutes. When the ice cream is getting firmer add the chocolate chips. Freeze until the ice cream is set.

 


Baileys-Chokladglass

6 äggulor
110 g strösocker
5 dl mjölk
1 tsk vaniljextrakt
0,5 dl grädde
0,5 dl Baileys Irish Cream
1 dl chokladchips

Blanda äggen med 30 g av sockret i en stor skål och vispa ihop. I en kastrull värm mjölken, återstående socker och vaniljextrakt. Värm bara tills mjölken börjar koka. Tillsätt mjölkblandningen i äggen, vispa hela tiden. Häll blandningen tillbaka i kastrullen och värm mycket försiktigt tills krämen tjocknat tillräckligt för att täcka baksidan av en sked. Se till att röra om hela tiden. Vispa i grädde och Baileys Irish Cream. Lägg glassen i frysen och rör om varje 30 minuter. När glassen blivit fastare blanda i chokladchips. Frys tills glassen har stelnat helt.

39 comments:

  1. Vilken bra idé, vad gott det måste smaka :)

    ReplyDelete
  2. Ååhh!!!....tror Du att detta passar mig? Glassoman som jag är...nu vet jag precis vad jag ska göra till helgen...eller kanske redan på tisdag!!! tisdag har blivit en sån där mellandag då jag gärna vill ha något gott till kvällskaffet:)

    Vi har en riktigt grå, regnig höstdag idag, 1 oktober,
    men jag hoppas att Du har en stor sol långt där borta i Singapore:)

    kram lisamaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, men då skall du laga denna glass! Blir perfekt till kvällskaffet på tisdag!
      Ja, i Singapore skiner solen och idag är en väldigt varm dag! Kram

      Delete
  3. Är ingen jättefan av att dricka Baileys, men gillar den verkligen som smaksättare. Kan tänka mig att det smakar grymt till en kopp kaffe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, samma här! Och kaffe passar säkert bra till!

      Delete
  4. Baileys är sååå gott! Måste bli en fantastisk glass. Vilka underbara bilder :) Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den får en så god smak! Tack och kram!

      Delete
  5. Yes, I think I'd be making excuses to pass by the freezer all day and swipe a spoonful! By dinner it would be sadly, all gone!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, I understand you, as this ice cream did not last long :)

      Delete
  6. Åh jösses vad gott! Jag har haft lite svårt att få till glass när jag inte haft någon glassmaskin. Får kanske ge mig i kast med det igen för det här såg ju gudomligt gott ut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Här lyckades glassen bra utan glassmaskin, kanske alkoholen som inverkade :) Tack!

      Delete
  7. Jag kan nog tro att det där smakar jättegott!

    ReplyDelete
  8. Låter ljuvligt ljuvligt gott vännen. Jag funderar seriöst på det där med att bli adopterad... kram! ;)

    ReplyDelete
  9. OMG! Jag är ingen glassätare men den här skulle slinka ner snabbt och lätt, känner jag. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket Erika och kram tillbaka!

      Delete
  10. The baileys is of course irresistible!

    ReplyDelete
  11. Det är så gott med hemgjord glass men jag tycker det är lite omständig när man ska röra om så ofta för att få den fin. Kanske inte vore en dum idé att investera i en glassmaskin. Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är lite röras, men värt besväret :) Kram

      Delete
  12. åh den här glassen skulle gärna få smälta på min tunga,så goooooooooooooooooooott

    ReplyDelete
  13. Vi gillar baileys, både i glass, till glass och i glas:)

    ReplyDelete
  14. Ice cream with Baileys? Count me in! Sounds delicious. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, and yes it's really delicious!

      Delete