Tuesday, September 25, 2012

Savory Waffles with Carrot


Hälsosammare variant på våfflor med grövre mjölsorter, riven morot, frön och gryn. Våfflorna serverades med ugnsrostade grönsaker och creme fraiche.

Healthier twist on waffles with coarser flour, grated carrot, seeds and oats. We ate the waffles with roasted vegetables and creme fraiche.



Saltiga Våfflor med Morot
4st

¾ dl fullkornsmjöl
¾ dl bovetemjöl
0,5 dl råggryn
2 msk solrosfrön
1 morot, riven fint
0,5 msk bakpulver
1 dl riven ost
0,5 tsk salt
2 dl mjölk
0,5 dl gräddfil
1 ägg

Blanda ägg, mjölk, gräddfil och rör sedan ner resterande ingredienser. Låt stå 20 minuter. Grädda i våffeljärn. 


 
Savory Waffles with Carrot
4 pc

¾ dl wholemeal flour
¾ dl buckwheat flour
0,5 dl rye oats
2 tbsp sunflower seeds
1 carrot, finely grated
0,5 tbsp baking powder
1 dl grated cheese
0,5 tsp salt
2 dl milk
0,5 dl sour cream
1 egg

Mix eggs, milk, sour cream, then stir in remaining ingredients. Let stand 20 minutes. Bake in waffle iron.

30 comments:

  1. Ugnsrostade grönasaker är ju bara såå gott!

    ReplyDelete
  2. Måste. köpa. våffeljärn. Nu.

    ReplyDelete
  3. SÅ gott det ser ut med de ugnsrostade grönsakerna inuti!! Mums!

    ReplyDelete
  4. Åh är det något jag vill ha till köksmaskin-samlingen så är det just ett belgiskt våffeljärn :D Mumms!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir fint resultat med belgiskt våffeljärn :)

      Delete
  5. I've never seen waffles used this way. It really is a great idea. I hope you are having a good day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  6. Ser verkligen såååå gott ut! Underbara bilder :) Kram från mej...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Eija och de är riktigt goda :) Kram

      Delete
  7. Åh vad gott! Belgiska våfflor tycker jag är godare än svenska!

    ReplyDelete
  8. Vad gott med lite matigare våfflor! Kram

    ReplyDelete
  9. Äntligen någon som har förstått att matvåfflor är godast. Jag gillar inte våfflor med sött, men med creme fraiche - o la la! Kram!

    ReplyDelete
  10. Det där receptet måste jag spara - nu när jag blivit med våffeljärn :-)

    ReplyDelete
  11. Härligt alternativ med grövre mjöl och frön, nyttigt och gott - en oslagbar kombo fina vännen kramar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy! Ja, nyttigt är trevligt! Kram

      Delete
  12. Jag har gått och spanat på ett sånt där våffeljärn som gör belgiska våfflor... det här blogginlägget tog mig ett steg närmare köp. Man blir ju suktad!

    ReplyDelete
  13. This is such an interesting idea, I have to try it!

    ReplyDelete