Tuesday, September 4, 2012

Raspberry-Granola Cakes

Att ha smul på bakverk brukar göra dem lite extra goda. Håller ni med? Här har jag använt granola/müsli som en ingrediens i smulet. Till de här kakorna passar glass bra. Jag bakade kakorna i små hjärtformar från Ikea, men det går lika bra att använda sig av en större form.  

Having crumb of baked goods tend to make them extra good. Do you agree? Here I've used granola / muesli as an ingredient in the crumb. For these cakes ice cream is a good companion. I baked small cakes in heart shaped dishes from Ikea, but it is just as good to use a larger baking dish.


Hallon-Granolakaka

100 g margarin
1 dl socker
1 ägg
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl mjölk

4 dl hallon

smul
50 g margarin, mjukt
0,75 dl socker
2 dl granola

Vispa mjukt margarin och socker, tillsätt ägget och blanda. Blanda bakpulver och vaniljsocker med mjöl och tillsätt mjölet i smeten växelvis med mjölk. Sprid ut smeten i en smord bakform / små formar. Blanda ingredienserna till streusel ihop. Lägg hallonen över kakan och toppa med streusel. Grädda i 200 graders ugn ca 35/20 minuter.

 


Raspberry-Granola Cake

100 g margarine
1 dl sugar
1 egg
1,5 dl rolled oats
1,5 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
0,75 dl milk

4 dl raspberries

streusel
50 g of margarine, soft
0,75 dl sugar
2 dl granola

Beat the soft margarine and sugar, add the egg, and mix. Mix baking powder and vanilla sugar with flour and add the flour into the batter alternately with milk. Spread the batter in a greased cake dish / smaller cake dishes. Prepare the streusel by mixing the ingredients together. Spread raspberries over the cake and top with streusel. Bake at 200 degree oven about 35/20 minutes.


26 comments:

  1. ojoj... ser god ut. Fina bilder

    ReplyDelete
  2. Vad fina de blir. Verkar gott med vaniljglass till!

    ReplyDelete
  3. Visst är det gott med lite extra kras och tugg i kakorna, känns lite nyttigare också då:)

    ReplyDelete
  4. Mm blir verkligen supergott,knaprigt när man tar första tuggan och så kommer man till de mjuka,helt underbart.
    Nu skulle ja allt vilja smaka på en

    ReplyDelete
  5. Älskar kakor med smul på;)
    Kram

    ReplyDelete
  6. Vilka små sötisar! Du kan bakverk du:-)

    kram

    ReplyDelete
  7. Underbart söta! Jag har också hjärtformar och detta var ju ett bra sätt att använda dem. Kram!

    ReplyDelete
  8. Så fina i hjärtformar... blir lite extra sött på det viset. Det där med granola måste jag testa någon gång, crunchy!

    ReplyDelete
  9. Vilken söt kaka! Det är verkligen gott med smul på kakan och få den där lite knäckiga smaken på toppen. Kram:)

    ReplyDelete
  10. Dom ser helt fantastiska ut! Måste prova nån dag! Kom att tänka på en annan sak också: Vad gör du med allt dy bakar? Kan ni verkligen äta upp allt? Skänker du bort endel?

    Jag är ju också lite baktokig och testar gärna nya ideer, men ibland måste jag liksom hejda mig eftersom vi inte kan äta så mycket sött... Bara nyfiken på hur andra gör!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sonja! Ja, vi äter själva en del, ger till vänner, mannen tar med till jobbet och om det blir över fryser jag in :) Ibland bakar jag av ett recept bara halva satsen, just för att det går inte att äta alltför mycket sött, men sen igen har jag så mycket jag vill baka, att det är lite svårt att hejda sig :)

      Delete
  11. Ha, ha! Jag känner igen det där med att inte kunna hejda sig, och när det gäller just bakning är ju du snäppet värre än jag... Men absolut - jag skulle kunna baka nya kakor varje dag egentligen. Och hade jag inget underhudsfett hade jag gärna ätit upp alltihopa själv också!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jag bakar också gärna varje dag :)

      Delete
  12. Åh så söta bakverk! Granola är riktigt gott. Gillar också bakverk med havregryn i, det blir som lite mer att tugga på.

    ReplyDelete