I'm going to have a raspberry week on the blog! Hope recipes with raspberry is appreciated! First up is a moist cake with not only the taste of raspberries, but also banana and coconut. The cake is good as freshly baked, but gets juicier after a day. Very fresh and delicious with a nice flavor combination.
Raspberry-Coconut-Banana Cake
250 g butter, soft
8 tbsp brown sugar
4 tbsp granulated sugar
2 eggs, room temperature
4 dl flour
2 tsp baking powder
2 bananas, mashed
3,5 dl fresh raspberries
2 dl shredded coconut
Preheat the oven to 175 degrees C. Beat together the sugars and butter until fluffy, then beat in the eggs, one at a time. Add in the mashed banana and stir. Add the flour and baking powder and mix until just blended. Fold in the raspberries and shredded coconut. Spread the batter into a greased loaf pan. Bake for 60 minutes, until lightly golden and cooked through (insert a toothpick to check). Remove the cake from the oven and allow to cool completely.
Hallon-Kokos-Banankaka
250 g smör, mjukt
8 msk farinsocker
4 msk strösocker
2 ägg, rumstemperatur
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 bananer, mosade
3,5 dl färska hallon
2 dl riven kokos
Värm ugnen till 175 grader C. Vispa ihop socker och smör pösigt, vispa sedan i äggen, ett i taget. Blanda i den mosade bananen och rör om. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda tills bara blandat. Rör försiktigt i hallon och riven kokos. Bred smeten i en smord brödform. Grädda i 60 minuter, tills lätt gyllene(testa med en tandpetare). Ta kakan ur ugnen och låt svalna helt.
34 Comments
A whole week of raspberries sounds absolutely fantastic!! :-) I adore berries of all kinds and am so happy to see them coming back into our markets now that spring is here in Australia. :-)
ReplyDeleteThank you so very much! I'm glad to hear that!
DeleteDet låter fantastiskt läckra! Bra idé Med kokos och hallon. Katarina, du är fantastisk som alltid :-) kram!
ReplyDeleteTack snälla du! Kram
DeleteSpännande smakkombo. Ser väldigt god ut!
ReplyDeleteTack Carina!
ReplyDeleteIhanat maut tässä kakussa. Marjat ja banaani tekevät kakuista tosi meheviä.:)
ReplyDeleteKiitos! Näin on :)
DeleteÄlskar hallon, så recept med detta uppskattas :) Gott att blanda både hallon och banan i denna kaka!
ReplyDeleteRoligt! Tack.
DeleteSimply gorgeous and irresistible!
ReplyDeleteThanks!
DeleteThe cake sounds so delicious and pretty! Can't to see more of your raspberry recipes! Thank you for sharing :)
ReplyDeleteThank you!
Deletehaha ja det är klart!
ReplyDeletehösten är vacker!
Ja, det är den!
DeleteÅh vad god den där kakan ser ut att vara!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteTar gärna en hallonvecka, absolut! Kakan ser fantastiskt saftig och god ut.
ReplyDeleteKram Malin
Tack Malin och kram!
Deleteja älskar hallon så bring it on,dreglar redan nu och veckan har bara börjat :D
ReplyDeleteBra :)
Deletegott!
ReplyDeleteJaa!
DeleteHallonvecka låter ju alldeles underbart! Kakan ovan är en kul variant av vanlig banankaka och denna måste jag provbaka nån gång. Ikväll har jag bakat kardemummakaka. Gott det också, men inte lika vackert som din kaka! Kramar!!!
ReplyDeleteKardemummakaka låter gott! Kram
DeleteNamnam! Hallon i kakor är supergott:) Vad gör det smakskillnad mer farinsocker mot vanligt socker?
ReplyDeleteJa vi hade väldig tur som hittade mycket lingon på ett litet område i skogen intill oss. Det var bara att plocka för glatta livet=)
Jag tycker att farinsocker bidrar med en karamellsmak, men vanligt socker kan också användas istället!
DeleteLåter som en bra vecka. Hallon är kanon!
ReplyDeleteVilken snygg kaka! Och vad gott det låter!!
ReplyDeleteTack Nina!
DeleteLåter toppen med hallonvecka, jag är ett riktigt hallon-freak :D Denna kaka låter jättegod!
ReplyDeleteÅh fy tusan vad gott! Den där måste jag absolut göra! Tack för recepetet! :)
ReplyDeleteJa, den är verkligen god! Tack!!
Delete