De här är inte så söta pannkakor och vill man inte göra dem så hälsosamma som här, kan man använda vitt vetemjöl och mera socker. Ett gott alternativ till helgfrukost, då de flesta av oss har lite mera tid att sitta och äta i lugn och ro. 

These are not so sweet pancakes and if you do not want to make them as healthy as these, you can use white flour and more sugar. A good alternative to weekend breakfast, when most of us have a little more time to sit and eat in peace.


Amerikanska bärpannkakor

3 ägg
0,5 dl farinsocker
3 dl fullkornsvetemjöl
1,5 dl bovetemjöl
0,5 dl havregryn
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2,5 dl sojamjölk
2 dl naturell yoghurt
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kokosolja
bär (hallon, blåbär)

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i  mjölk, yoghurt, vaniljsocker och olja. Rör sedan ner mjöl, havregryn, bakpulver och salt.  Låt stå 30 minuter. Lägg smet i en uppvärmd stekpanna med smör och lägg på hallon och blåbär. Stek pannkakorna på båda sidor. Servera varma med bär, frukt, lönnsirap eller glass.


American Berry Pancakes

3 eggs
0,5 dl brown sugar
3 dl whole wheat flour
1,5 dl buckwheat flour
0,5 dl oatmeal
2,5 tsp baking powder
0,5 tsp salt
2,5 dl soy milk
2 dl plain yogurt
1 tsp vanilla sugar
0,5 dl coconut oil
berries (raspberry, blueberry)

Beat eggs and sugar until fluffy. Mix in milk, yogurt, vanilla and oil. Then stir in flour, oatmeal, baking powder and salt. Let stand 30 minutes. Place batter into a heated frying pan with butter and place on raspberries and blueberries. Fry the pancakes on both sides. Serve warm with berries, fruit, maple syrup or ice cream.