Tuesday, August 7, 2012

Vegan Lentil-Mushroom Burgers

Min man mailade mig ett recept och jag blev genast intresserad! Mycket goda biffar, som innehåller många nyttigheter. 

My husband emailed me a recipe and I was immediately interested! Very good patties, which contains many good things for you.


Lins-Champinjon Burger

2,6 dl vatten
1,2 dl torkade gröna linser
0,5 tsk torkad persilja
0,5 vitlöksklyfta, hackad
0,5 dl lök, hackad

1 dl hackade valnötter
2-2,5 dl ströbröd
0,5 dl malda linfrön

1 dl hackad lök
1 vitlöksklyftor, hackade
3 dl champinjoner, fint hackade
1,5 dl spenat, finhackad
2 msk Dijonsenap
3 msk balsamvinäger

I en kastrull, koka upp vatten, tillsätt torkade gröna linser, torkad persilja, vitlök och lök. Låt sjuda 35-40 minuter.

Blanda hackade valnötter, brödsmulor och linfrön i en skål och ställ åt sidan.

Stek lök, vitlök, finhackade champinjoner och finhackad spenat i olivolja i 8-10 minuter. Ställ åt sidan att svalna något.

Ta bort linserna från värmen, tillsätt dijonsenap och balsamvinäger och mosa samman ingredienserna.

Kombinera linser, svamp-spenatblandningen och bröd-nöttblandningen. Ställ i kylskåp för 20 minuter. Forma smeten till biffar och stek tills lätt bruna och krispiga på båda sidor, ca 3-5 minuter på var sida.


Lentil-Mushroom Burgers

2,6 dl of water
1,2 dl dried green lentils
0,5 tsp dried parsley
0,5 minced garlic clove
0,5 dl chopped onions

1 dl chopped walnuts
2-2,5 dl bread crumbs
0,5 dl ground flaxseeds

1 dl chopped onion
1 minced garlic cloves
3 dl finely chopped mushrooms
1,5 dl finely chopped spinach
2 tbsp Dijon mustard
3 tbsp balsamic vinegar

In a saucepan, boil water, add dried green lentils, dried parsley, garlic and onion. Let simmer for 35-40 minutes.

Mix the chopped walnuts, bread crumbs and flax seeds in a bowl and set aside.

Fry onion, garlic, finely chopped mushrooms and chopped spinach in olive oil for 8-10 minutes. Set aside to cool slightly.

Remove the lenses from heat, add the Dijon mustard and balsamic vinegar and mash the ingredients together.

Combine lentils, mushrooms, spinach mixture and bread-nut mixture. Refrigerate for 20 minutes. Shape the mixture into patties and fry until lightly brown and crispy on both sides, about 3-5 minutes on each side.

12 comments:

  1. Spännande med både dijon och balsamvinäger i biffarna, dessa måste vi nog ta och prova.

    ReplyDelete
  2. Du, nu har jag haft det svårt att hitta tid till att besöka bloggar på sistone (tidspressad nu med, ska vara på jobbet om 40 minuter) och jag SAKNAR att komma in hit varje dag och få ett nytt, alltid lika gott tips av dig till middagen eller fikat! Ser redan på förstasidan massor av smaskigheter jag måste titta närmare på, det får göras så snart jag kan <3 Lins- och champinjonburgare låter inte fel du, och de ser fantastiska ut! Ska helt klart testas (nähä??) ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag förstår att du har ont om tid nu och du tittar in sen när du har mera tid igen! Tack ändå att du tog dig tid att skriva den här fina kommentaren. Tack!

      Delete
  3. I should make this for my mum. She is big on veg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, please do, they are really good!

      Delete