Min man mailade mig ett recept och jag blev genast intresserad! Mycket goda biffar, som innehåller många nyttigheter. 

My husband emailed me a recipe and I was immediately interested! Very good patties, which contains many good things for you.


Lins-Champinjon Burger

2,6 dl vatten
1,2 dl torkade gröna linser
0,5 tsk torkad persilja
0,5 vitlöksklyfta, hackad
0,5 dl lök, hackad

1 dl hackade valnötter
2-2,5 dl ströbröd
0,5 dl malda linfrön

1 dl hackad lök
1 vitlöksklyftor, hackade
3 dl champinjoner, fint hackade
1,5 dl spenat, finhackad
2 msk Dijonsenap
3 msk balsamvinäger

I en kastrull, koka upp vatten, tillsätt torkade gröna linser, torkad persilja, vitlök och lök. Låt sjuda 35-40 minuter.

Blanda hackade valnötter, brödsmulor och linfrön i en skål och ställ åt sidan.

Stek lök, vitlök, finhackade champinjoner och finhackad spenat i olivolja i 8-10 minuter. Ställ åt sidan att svalna något.

Ta bort linserna från värmen, tillsätt dijonsenap och balsamvinäger och mosa samman ingredienserna.

Kombinera linser, svamp-spenatblandningen och bröd-nöttblandningen. Ställ i kylskåp för 20 minuter. Forma smeten till biffar och stek tills lätt bruna och krispiga på båda sidor, ca 3-5 minuter på var sida.


Lentil-Mushroom Burgers

2,6 dl of water
1,2 dl dried green lentils
0,5 tsp dried parsley
0,5 minced garlic clove
0,5 dl chopped onions

1 dl chopped walnuts
2-2,5 dl bread crumbs
0,5 dl ground flaxseeds

1 dl chopped onion
1 minced garlic cloves
3 dl finely chopped mushrooms
1,5 dl finely chopped spinach
2 tbsp Dijon mustard
3 tbsp balsamic vinegar

In a saucepan, boil water, add dried green lentils, dried parsley, garlic and onion. Let simmer for 35-40 minutes.

Mix the chopped walnuts, bread crumbs and flax seeds in a bowl and set aside.

Fry onion, garlic, finely chopped mushrooms and chopped spinach in olive oil for 8-10 minutes. Set aside to cool slightly.

Remove the lenses from heat, add the Dijon mustard and balsamic vinegar and mash the ingredients together.

Combine lentils, mushrooms, spinach mixture and bread-nut mixture. Refrigerate for 20 minutes. Shape the mixture into patties and fry until lightly brown and crispy on both sides, about 3-5 minutes on each side.