Thursday, August 30, 2012

Roasted Red Pepper Sauce

Rostad paprika får en söt och djupare smak än rå paprika. Denna krämiga sås hittade jag hos Anne. God.

Roasted peppers gets a sweet and deeper flavor than raw peppers. I this creamy sauce at at Anne. Delicious!


Rostad Paprikasås

2 röda paprikor
1 liten lök, hackad
2 klyftor vitlök, finhackad
1 msk olivolja
125 g färskost
2 dl crème fraiche
1 dl parmesan, riven
basilika
salt
peppar

Lägg paprikorna hela i en liten ugnsform, och rosta i ugnen på 200°C i ca 20-30 minuter. De ska börja svartna. Ta ut, flytta till en skål och täck med plastfolie. Låt paprikorna ligga där och ånga i 10 minuter. Skala paprikorna och avlägsna frön.

Fräs lök och vitlök i olivolja på medelvärme i 5 minuter. Ha i färskost och crème fraiche och smält ihop på låg värme. Tillsätt paprika och parmesan, och mixa slätt med en stavmixer. Smaksätt. Servera med nykokt pasta.

 

Roasted Red Pepper Sauce

2 red bell peppers
1 small onion, chopped
2 garlic cloves, minced
1 tbsp olive oil
125 g cream cheese
2 dl crème fraiche
1 dl parmesan cheese, grated
basil
salt
pepper

Place the peppers whole in a baking dish and roast in the oven at 200 ° C for 20-30 minutes. They will begin to turn black. Remove from the oven, place in a bowl and cover with plastic wrap. Let the peppers steam for 10 minutes. Peel the peppers an remove seeds.

Fry onions and garlic in olive oil over medium heat for 5 minutes. Add the cream cheese and crème fraiche and let it melt over low heat. Add the peppers and parmesan, and mix smooth with a hand blender. Season to taste. Serve with freshly cooked pasta.

18 comments:

  1. Nu vill jag göra både den här goda såsen till pasta och dina zucchinifritters. Så gott! Hur ska jag hinna klämma in allt jag vill laga under helgerna på landet tills köket är klart?!

    Det finns för mycket gott överallt helt enkelt :.-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ja det finns så mycket man vill testa!

      Delete
  2. Vad god den ser ut. Den kan nog passa till många olika sorters rätter!

    ReplyDelete
  3. Åh såg och lät riktigt gott ut!

    ReplyDelete
  4. Har mängder av grillade paprikor i frysen & så låter detta att var väldigt gott... & enkelt :) Tack för ett bra tips!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och hoppas du gillar såsen om du testar!

      Delete
  5. Låter både enkelt och gott! :)

    ReplyDelete
  6. Rostad paprika är ju bara så gott. Och kan bara tänka mig att denna sås är riktigt god!!

    ReplyDelete
  7. Detta låter så gott och rostad paprika är mumma, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rostad paprika är verkligen gott! Kram

      Delete
  8. Låter jättegott, kul att göra nåt lite annat av paprika än vad fantasilösa-mat-jag brukar göra!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, paprikan kan användas på olika sätt :)

      Delete
  9. oh love making this and I will try your version next time

    ReplyDelete