Söta, goda kex med choklad och granola! Granola tillför trevligt tuggmotstånd. Glad fredag till er alla!

Sweet, tasty cookies with chocolate and granola! Happy Friday to you all!
  

Granola-Chocolate Cookies

2,5 dl flour
0,5 tsp baking soda
0,5 tsp salt
120 g butter, softened
3/4 dl brown sugar
3/4 dl granulated sugar
0,5 tsp vanilla
1 egg
2,5 dl granola
2 dl chocolate chips

Preheat oven to 175°C. Beat together butter, sugars, and vanilla in a bowl, then beat in egg until combined well. Add the dry ingredients and mix until just combined. Stir in granola and chocolate chips. Drop 18 mounds of batter onto baking sheets, then pat each mound into a 5cm round. Leave space between the cookies, as they will spread while baking. Bake cookies until pale golden, about 10 minutes. Cool on sheets, then transfer to racks to cool completely.


Granola-Choklad Cookies

2,5 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
120 g smör, mjukt
3/4 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 ägg
2,5 dl granola
2 dl  chokladchips

Värm ugnen till 175 ° C. Vispa ihop smör, socker och vanilj i en skål, vispa i ägget väl. Lägg i de torra ingredienserna och blanda tills allt är kombinerat. Rör i granola och chokladchips. Fäll 20 högar av smeten på bakplåtspappersklädd plåt, tryck ner varje hög till en ca 5cm cirkel. Lämna utrymme mellan kakorna, eftersom de flyter ut under gräddningen. Baka kexen tills de är gyllene, ca 10 minuter. Låt svalna en stund på plåten, överför dem till galler för att svalna helt.