Tuesday, August 28, 2012

Coffee-Hazelnut-Lace Cookies

Kakor tunna som spets med smak av kaffe och hasselnötter. De blir sega och knäckiga.

Cookies thin as lace with flavors of coffee and hazelnuts. They are chewy and crunchy.


Kaffe-Hasselnöt-Flarnkakor

1,2 dl hasselnötter, malda              
4 msk osaltat smör
3/4 dl strösocker
2 msk majssirap
1,5 tsk snabbkaffe
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl vetemjöl
en nypa salt

Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på plåtar. Värm smör, socker, snabbkaffe, majssirap och vaniljsocker i en kastrull på låg värme, rör om ofta, tills smöret smälter och sockret löses upp. Ta bort kastrullen från värmen och rör i hasselnötsmjöl, vetemjöl och salt.

Lägg teskedsstora klickar av smeten 5 cm isär på plåtarna. Grädda kakorna tills de är jämnt ljusbruna, ca 10 minuter (kakorna sprider sig rejält efter ca 5 minuters gräddning). Låt svalna.

 


Coffee-Hazelnut-Lace Cookies

1,2 dl hazelnuts, ground
4 tbsp unsalted butter
3/4 dl granulated sugar
2 tbsp corn syrup
1,5 tsp instant coffee
1 tsp vanilla
3/4 dl flour
pinch of salt

Preheat oven to 175 degrees. Place parchment paper on baking trays. Heat the butter, sugar, instant coffee, corn syrup and vanilla in a saucepan over low heat, stirring often, until butter melts and sugar dissolves. Remove pan from heat and stir in the hazelnut flour, flour and salt.

Place teaspoon-sized blobs of batter 5 cm apart on baking trays. Bake the cookies until they are light brown, about 10 minutes (the cookies will spread considerably after about 5 minutes of baking). Allow to cool.

16 comments:

  1. Det låter ju grymt gott! Väldigt runda och fina också!

    ReplyDelete
  2. Mmmmm, och här sitter jag på en riktigt usel webbpubliceringskurs och vill bara äta dessa kakor. Bums!

    ReplyDelete
  3. Så fina de ser ut=) De här godingarna ger mig så glada minnen från min barndom, när min mormor tog med sig sådana här från bagerit. De var dubbla med smörkräm emellan och ringlad choklad över. Sen blev jag allergisk mot hasselnötter och har inte ätit dem sen dess.

    Tack! Jag blev jätteglad för det fina armbandet. En kul överraskning:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Vilket fint minne du har!

      Delete
  4. Mmm, mamma gjorde med kolasås emellan. Gott!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  5. åh de här låter ju hur gott som helst,älskar hasselnötter så detta skulle va himmelskt gott,skulle bre på nutella oxå..mmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Ja, nutella mellan två kex skulle vara gott!

      Delete
  6. Thanks in favor of sharing such a pleasant opinion, post is good,
    thats why i have read it entirely

    Feel free to visit my web page lakota cash advance

    ReplyDelete