Tuesday, August 14, 2012

Blueberry-Oatmeal cookies

Även om bär är goda att äta bara så där, är det också gott att ha dem i bakverk. Blåbärscookies blev det denna gång. Jag tycker om att ha havregryn i kakor, för att det ger ett trevligt tuggmotstånd. Havre är månadens råvara hos Karoline i Gröna Skafferiet, så dessa är mitt bidrag!

Although berries are good to eat just like that, it's also good to have them in baked goods. Blueberry cookies is what a baked this time. I like to have oatmeal in cookies, because it gives a nice bite. Oats are this month's theme at Karoline i Gröna Skafferiet, so these are my contribution!


Blåbär-havrekakor

120 g smör, mjukt
2,4 dl farinsocker
1 stort ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
3,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 dl färska blåbär

Värm ugnen till 175 ° C. I en skål blanda smör, farinsocker och  vaniljsocker tills krämigt. Rör i ägget. Tillsätt mjöl, havregryn, bakpulver och salt och rör om. Tillsätt blåbär och rör försiktigt tills allt är blandat. Fäll matskedstora klickar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter, tills kanterna fått färg, men kakorna är fortfarande mjuka i mitten.

 


Blueberry-Oatmeal cookies

120 g butter, softened
2,4 dl brown sugar
1 large egg
1 tsp vanilla
2,5 dl flour
3,5 dl oatmeal
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
2 dl fresh blueberries

Preheat oven to 175 ° C. In a bowl mix butter, brown sugar and vanilla until creamy. Stir in egg. Add flour, oatmeal, baking powder and salt and stir. Add the blueberries and stir gently until just blended. Fold tablespoon-sized blobs of dough on a baking paper lined plate. Bake for about 15 minutes, until edges are browned but cookies are still soft in the middle.

28 comments:

  1. Kakorna ser jättegoda ut med de stora blåbären i! Och havre är gott, i de flesta former (också gröt ;)). :)

    ReplyDelete
  2. Mums vilka smarriga kakor! Blåbär är verkligen en stor favorit så här på sommaren och jag älskar också havregryn i kakor :)

    ReplyDelete
  3. Vilka fina! Tänk att duka fram dem på ett fint kakfat.

    ReplyDelete
  4. Det här är sannerligen riktiga Kim-kakor! Om jag bara kunde få tummen ur och ge mig ut i skogen och plocka lite bär också...

    ReplyDelete
  5. Kakorna ser helt ljuvliga ut! Du kan du!!

    ReplyDelete
  6. Havre är så gott! Jag brukar ta lite havregryn i min frukostsmoothie, för att få lite mer mättnad. Dessa cookies ser lovande ut. Jag ska ut i skogen i helgen. Kanske kan jag hitta blåbär? Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, havregryn passar bra i smoothie! Hoppas du hittar blåbär, kram!

      Delete
  7. Älskar havrekakor, ja det mesta med havre i faktiskt. Ser som vanligt väldigt gottigt ut.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  8. Vad goda kakorna ser ut! Har själv börjat baka en del med havregryn!

    ReplyDelete
  9. Dessa ser riktigt härliga och goda ut tycker jag!

    ReplyDelete
  10. Tack för ditt bidrag! =) Och MUMS vad goda de ser ut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Karoline och roligt att jag får vara med :)

      Delete
  11. De här kakorna skulle jag gjort med mina blåbär i stället för min " slickesten" till sylt;)

    ReplyDelete
  12. Ser supergoda ut, gillar oxå när det är havregryn i.
    Kram

    ReplyDelete