Även om bär är goda att äta bara så där, är det också gott att ha dem i bakverk. Blåbärscookies blev det denna gång. Jag tycker om att ha havregryn i kakor, för att det ger ett trevligt tuggmotstånd. Havre är månadens råvara hos Karoline i Gröna Skafferiet, så dessa är mitt bidrag!

Although berries are good to eat just like that, it's also good to have them in baked goods. Blueberry cookies is what a baked this time. I like to have oatmeal in cookies, because it gives a nice bite. Oats are this month's theme at Karoline i Gröna Skafferiet, so these are my contribution!


Blåbär-havrekakor

120 g smör, mjukt
2,4 dl farinsocker
1 stort ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
3,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 dl färska blåbär

Värm ugnen till 175 ° C. I en skål blanda smör, farinsocker och  vaniljsocker tills krämigt. Rör i ägget. Tillsätt mjöl, havregryn, bakpulver och salt och rör om. Tillsätt blåbär och rör försiktigt tills allt är blandat. Fäll matskedstora klickar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter, tills kanterna fått färg, men kakorna är fortfarande mjuka i mitten.

 


Blueberry-Oatmeal cookies

120 g butter, softened
2,4 dl brown sugar
1 large egg
1 tsp vanilla
2,5 dl flour
3,5 dl oatmeal
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
2 dl fresh blueberries

Preheat oven to 175 ° C. In a bowl mix butter, brown sugar and vanilla until creamy. Stir in egg. Add flour, oatmeal, baking powder and salt and stir. Add the blueberries and stir gently until just blended. Fold tablespoon-sized blobs of dough on a baking paper lined plate. Bake for about 15 minutes, until edges are browned but cookies are still soft in the middle.