Nu är vi hemma igen efter en vecka på Bali. Vi har haft det skönt och vädret har varit soligt och varmt. Mera om Bali i ett senare inlägg. Tack för alla gratulationer på min födelsedag och alla fina kommentarer ni lämnar på min blogg. Det är mycket uppskattat.
  
Här får ni ett recept på en mäktig och kladdig chokladkaka, som smälter i munnen. Den är så mäktig att en liten bit räcker. Kakan är god också utan frosting, men ibland vill man ha det där lilla extra. 

Now we are home again after a week in Bali. We had a nice time and the weather was sunny and warm. I will tell you more about the trip later. Thanks for all the congratulations on my birthday and all the nice comments you leave on my blog. It is much appreciated.

Here you get a recipe for a sweet and sticky chocolate cake that melts in your mouth. It is quite intense, that a little slice is enough. The cake is good even without the frosting, but sometimes you want to have that little extra on top.


Baileys-Chokladkaka
  
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 msk baileys creamer choklad

Frosting
4 dl florsocker
1 msk kakao
2 msk baileys creamer choklad
1 msk smör, mjukt

Blanda ihop det rumsvarma smöret med socker. Tillsätt äggen, blanda. Rör till sist i resterande ingredienser. Fyll en bakplåtspappersklädd form med smeten och  grädda i 175 grader ca 22-25 minuter. Blanda alla ingredieser till frostingen och bred på den svalnade kakan.


Baileys-Chocolate Cake

100g butter
2,5 dl sugar
2 eggs
1,5 dl flour
0,5 tsp baking powder
4 tbsp cocoa
1 tbsp baileys creamer chocolate

Frosting
4 dl icing sugar
1 tbsp cocoa
2 tbsp baileys creamer chocolate
1 tbsp butter, soft

Mix together the room-temperature butter with sugar. Add the eggs, mix. Stir in the remaining ingredients. Fill a baking sheet lined mold with batter and bake at 175 degrees about 22-25 minutes. Mix all the ingredients for the frosting and spread on the cooled cake.