En god vegetarisk rätt, som får hetta från färsk chili. Gillar man inte chili, går det bra att utesluta.

A good vegetarian dish, which gets a heat from fresh chillies. If you do not like chili, do not hesitate to exclude.

 

Vegetarian Chili

250 g vegetarian mince
2 red onions, chopped
1 garlic clove, chopped
1 carrot, sliced
1 small yellow pepper, chopped
1 tbsp tomato puree
1 red chili
400 g chickpeas
200 g tomatoes
250 ml vegetable stock
1 tsp oregano, dried
salt
pepper
paprika

Peel and finely chop the onion, carrot, garlic and pepper. Heat oil and brown the vegetarian mince over a fairly high heat. Add the onion, carrot, garlic and peppers and fry briefly. Then stir in the tomato puree and vegetable stock. Dice the tomatoes and add to the sauce with the oregano and simmer for about 20 minutes. Rinse and drain the chick-peas and add to the sauce during the last 10 minutes. Add more stock if necessary. Season to taste with salt, pepper and paprika. Serve with quinoa or rice.

 

Vegetarisk Chili

250 g vegetarisk färs
2 röda lökar, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 morot, skivad
1 liten gul paprika, hackad
1 msk tomatpuré
1 röd chili
400 g kikärter
200 g tomater
250 ml grönsaksbuljong
1 tsk oregano, torkad
salt
peppar
paprika

Skala och finhacka lök, morot, vitlök och peppar. Hetta upp oljan och bryn vegetariska färs över en ganska hög värme. Tillsätt lök, morot, vitlök och paprika och stek kort. Då rör i tomatpuré och grönsaksbuljong. Tärna tomaterna och lägg i såsen med oregano och låt sjuda i ca 20 minuter. Skölj och dränera kikärter och lägga till såsen under de sista 10 minuterna. Tillsätt mer lager om det behövs. Krydda med salt, peppar och paprika. Servera med quinoa eller ris.