Corn flakes är gott att använda i bakverk, då de hålls knapriga och ger en god smak dessutom. Här får de sällskap av torkade bär.

Corn Flakes are good to use in baked goods, as they are kept crisp and gives a good taste as well. Here in the companion of dried berries.


Corn Flakes-Bärkakor

2,5 dl cornflakes, krossade
0,5 dl havregryn
6 msk mjöl
6 msk florsocker
6 msk torkade bär
6 msk smör, smält
1 msk honung
0,5 tsk kanel
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt

Värm ugnen till 180 °C. Blanda corflakes, havregryn, salt, kanel, bakpulver, mjöl och bär. Tillsätt florsocker, smält smör och blanda väl. Klicka smeten på ett bakplåtspapper och platta till dem något. Grädda ca 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Kakorna blir krispiga då de svalnat.


Corn Flakes-Berry Cookies

2,5 dl cornflakes, crushed
0,5 dl oatmeal
6 tbsp flour
6 tbsp powdered sugar
6 tbsp dried berries
6 tbsp butter, melted
1 tbsp honey
0,5 tsp cinnamon
0,5 tsp baking powder
a pinch of salt

Preheat oven to 180 ° C. Mix corflakes, oatmeal, salt, cinnamon, baking powder, flour and berries. Add the powdered sugar, melted butter and mix well. Click the batter onto a baking sheet and flatten them slightly. Bake 15-20 minutes or until golden brown. The cookies will become crispy as they cool.