Jag köpte kokosolja och det första jag bakade med oljan var muffins. Resultatet är saftiga muffins, mycket goda och man anar ingen smak av kokos. Minimuffins, som jag bakade till midsommar,  behöver en kortare gräddningstid, ca 10 minuter. 

I bought coconut oil and the first thing I baked with the oil was muffins. The result is succulent muffins, very good, and there is no taste of coconut. For mini muffins, which I baked for midsummer, requires a shorter cooking time, about 10 minutes.


Choklad-Kokosolja Muffins

¾ dl kokosolja, rumstemperatur
¾ dl grekisk yoghurt, rumstemperatur
1 ägg, rumstemperatur
2 dl mjöl
2 tbsp kakaopulver
1 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsoker
1/8 tsk salt
chokladchips

Blanda kokosolja, yoghurt och ägg och tillsätt sedan resterande ingredienser. Blanda sist i chokladen. Fyll muffinsformar med smeten och toppa med lite farinsocker. Grädda i 180 grader ca 15-20 minuter.

 

Chocolate-Coconut Oil Muffins

¾ dl coconut oil, room temperature
¾ dl greek yoghurt, room temperature
1 egg, room temperature
2 dl flour
2 tbsp cocoa powder
1 dl brown sugar
1 tsp baking powder
0,5 tsp vanilla sugar
1/8 tsp salt
chocolate chips

Stir coconut oil, yoghurt and egg together. Add the remaining ingredients and lastly chocolate chips. Fill muffin cups with batter and sprinkle on top some brown sugar. Bake in 180 degrees for 15-20 minutes.