These are not as healthy as the name suggests :) But they are very good and contains good fats from avocado. I kept mine in the freezer and they were so good to eat straight from the freezer :)
Avocado-Kakao-Kokos Tryffel
100 g smör, smält
1 avokado
1,5 tsk vaniljextrakt
2 dl kakao
ca 7 dl florsocker
Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
I en matberedare mosa avokadon till en slät konsistens.
Tillsätt avokadopuré, vaniljextrakt, kakao och florsocker i kastrullen med smält smör och blanda. Placera blandningen i kylskåp tills den hårdnar.
När chokladblandningen har hårdnat, ta bort från kylskåpet och rulla blandningen till små bollar och lägg dem på bakplåtspapper (kommer att vara kladdigt). Placera chokladbollarna i kylskåpet för att stelna ytterligare. Rulla dem sedan i kokos. Förvara dem i en burk med lock i kylskåp eller frys.
Avocado-Cocoa-Coconut Truffles
100 g butter, melted
1 avocado
1,5 tsp vanilla extract
2 dl cocoa
about 7 dl icing sugar
Melt the butter in a saucepan. Remove from heat and set aside.
In a food processor mash the avocado to a smooth consistency. Add the avocado puree, vanilla extract, cocoa and icing sugar to the saucepan with melted butter and mix. Place mixture in refrigerator until it hardens.
When chocolate mixture has hardened, remove from refrigerator and roll the mixture into small balls and place on parchment paper (will be sticky). Place the chocolate balls in the fridge to harden further. Roll them in coconut. Srore them in a covered container in the refrigerator or freezer.
27 Comments
Avocado and chocolate are a great combo! These look wonderful :))
ReplyDeleteThanks Gerry and yes they are good together!
DeleteMan kan ju alltid föreställa att de är ens lite nyttiga tack vare avokadon. :) Goda ser de ut, och låter i alla fall!
ReplyDeleteJa, de känns lite nyttigare just pga avokadon och så är de små :) Tack!
DeleteHäftig smakkombination! Borde man verkligen testa. Dom ser goda ut!
ReplyDeleteTack och ja de är goda :)
Deleteåh vilka spännande smaker,lite nyfiken om de är nån smak som tar över smaken?
ReplyDeleteser smaskiga ut
Det är nog avokado och kakao de smakar!
DeleteVad spännande med avokado i chokladbollarna/tryffeln! Jag har alltid vart lite skeptiskt mot avokado i baverk, men jag har ju sett att det används så ofta så jg får ta och testa!
ReplyDeleteJag har bakat en hel del med avokado och tycker att det blir mycket gott!
DeleteGud så smarrigt det låter! :D Att ha i avocado i bakningen måste man ju börja mer med!
ReplyDeleteTack för de fina orden, hon är världens sötaste vår lilla prinsessa :D Hoppas allt är bra med dig! Kram
Tack! Ja, det är roligt att experimentera med avokado :) Kram
DeleteSer jätte fina ut och smakar säkert kalasgott med!
ReplyDeleteSå Spännande med en annorlunda kombination! Låter gott!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteTryffel är nyttigt på ett annat sätt liksom. För själen och insidan. Spännande med avocado - måste provas nån gång! Kram!
ReplyDeleteJa, du har så rätt Erika! Mycket bra sagt! Kram
DeleteÅh, ser goda ut och kan tänka mig att det är goda kalla från frysen! Ha en bra dag /Emma
ReplyDeleteTack Emma! Ja, de var väldigt goda kalla :)
DeleteLåter väldigt gott!
ReplyDeleteVilken kombination, advokado och choklad! Det måste ju bara provas såklart. Det ser ju supersmaskigt ut!
ReplyDeleteJa, prova gärna :)
DeleteAj aj, de verkar syndigt goda! Liksom så mycket annat i din blogg. Var och varannan dag dyker här upp små och stora godbitar och jag kämpar med näbbar och klor att inte själv baka! Det är ju ner jag ska gå och inte upp ;-)
ReplyDeleteTack! De här är en aning nyttigare, då de innehåller avokado och är små :)
DeletePrecis i min smak, älskar choklad och avokado;)
ReplyDeleteKram
Mums, så gott Katarina! Och det låter lite nyttigt tycker jag allt med avokado i ;)
ReplyDeleteJa, visst är de lite nyttiga :)
Delete